Bu hafta size iki balık restoranından bahsedeceğim. Biri İstanbul’da yeni, diğeri eski ama doğru bir dönüşüm geçirmiş. Bir balık restoranından beklenen tazelik, sadelik ve özen bu mekânlarda mevcut. Her ikisi de denizin kokusunu hissettiren ve balığın hakkını veren restoranlar.
#Ebru ErkeBu yıl 13’üncü kez düzenlenen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”’nın en ‘leziz’ etkinliklerinden biri “Portakallı Lezzetler Yarışması” amatör ve profesyonel aşçıların büyük çekişmesine sahne oldu. 7’inci kez düzenlenen ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya 3 kategoride toplam 45 kişi katıldı.
#AdanaTürkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile düzenlenen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” Adana’yı saran portakal çiçeklerinin mis kokusuyla başladı.
#Adana Portakal Çiçeği KarnavalıTürkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile düzenlenen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” Adana’yı saran portakal çiçeklerinin mis kokusuyla başladı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıTürkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan “Nisan’da Adana’da - 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın resmi programı açıklandı. 4 Nisan tarihinde başlayacak karnaval süresince 200’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Bu yıl “Dünya Çocukları” temasıyla düzenlenecek karnaval, gönüllü etkinlik gruplarının performanslarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile zengin bir içeriğe sahip olacak.
#AdanaBütün dünya, 21. yüzyıl sanatındaki disiplinlerarası buluşmaları adetâ kutsarken, 32. Festivale de böyle bir sayfa eklemesi, merak uyandırmıştı. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) atölye geleneğine, bu yıl “Caz Gastronomisi”ni iliştirivermesi; üstelik bunun, bir “müzisyenin” kepçesine, ya da bir “çokbilmiş”in gevezeliklerine değil de, bir “gurmenin” borazanına emanet etmesi çok akıllıcaydı.
#1Günün iftar menüsü ve yemek tarifleri, Ramazan ayı devam ederken araştırılıyor. İftara ne yapacağını karar veremeyenler ve farklı lezzetler arayanlar, günün menüsü için seçenekleri araştırıyor. Özellikle de yemek hazırlamak için az zamanı olanlar, kolayca hazırlanan yemek tariflerini tercih ediyor. 'Bugün iftara ne yapsam?' Bu akşam hangi yemeği pişirsem?' diye düşünenlere çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinin yer aldığı Ramazan menüsü iftar yemekleri menüsü...
#İftar MenüsüBu bayram tatilinde yorgunluk atmak ve farklı bir yolculuk deneyimi yaşamak için aklınızda neresi var? Her zaman yaptığınız sıradan planları unutun ve bu defa rotanızı Kıbrıs’a çevirin. Neden mi? İşte sizi heyecanlandırıp ikna edecek ve bu bayram soluğu Kıbrıs’ta almanızı sağlayacak 7 harika nedeni Pazarama Tatil aracılığıyla sizler için hazırladık! 7 Adımda keşfedin.
#Sponsorlu İçerikKütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan emekli yiyecek içecek öğretmeni İbrahim Uzan, 32 yıllık meslek hayatının ardından evinde unlu mamul üretiyor. Turizm Otelcilik Lisesi yiyecek bölümü mezunu olan Uzan, önce hobi olarak başladığı bu işi, çevresinden gelen olumlu geri dönüşlerle ticarete dönüştürdü.
#ÖğretmenFilistinli ve İsrailli aktivistler Basel Adra, Rachel Szor, Hamdan Ballal ve Yuval Abraham’ın ortak yönetmenliğiyle, Batı Şeria’daki Filistin topraklarının yıkımını gözler önüne seren belgesel “No Other Land”, en iyi uzun metraj belgesel dalında Oscar kazandı.
#Basel Adra