Yeterli ve dengeli beslenmede protein tüketiminin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önerilmektedir. Türkiye’de en çok koyun, sığır, kümes hayvanları, deniz ürünleri ve av hayvanlarının etleri kullanılmaktadır. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına, birçok göl ve nehirlere sahip olmamıza rağmen balık tüketimi çok yetersizdir.
#Su ÜrünleriBalıkların her biri farklı bir lezzete sahiptir. Özellikle en çok tüketilen balıklardan birisi de levrektir. Kolay bir şekilde pişirilen levrek oldukça lezzetlidir. Levrek Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Bayağı Levrek balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Şen, çiftlik balığı ve yetiştiricilik sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nüfusu sağlıklı beslemenin yolunun, yetiştiriciliğin desteklenmesinden geçtiğini belirten Şen, "Yurt dışında talep gören bu balıkların tüketilmesinin sağlık açısından zararı yok. Bu balıkların birçok bilimsel çalışma ile faydaları ortaya konulmuştur" dedi.
#ÇipuraEGE Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye'nin yıllık sağlık harcamalarının 100 milyar liraya ulaştığını, ilaç ithalatının ise 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirterek, sağlık harcamalarının azalması ve daha sağlıklı bir nesil için balık tüketiminin artmasının şart olduğunu söyledi.
#İzmir