Fırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın LezzetiOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıŞu ana kadar depremzedelere 2 TIR ve 22 bin Euro üzeri bağış toplayan Moosburg Mevlana Camii, yardımlarına devam ediyor. Cami yönetimi ve duyarlı kadın kolları bununla da kalmayıp cuma günleri camide yaptıkları açma, börek ve lahmacun, hafta sonları Moosburg şehir pazarında açtıkları stantta pasta, kek, poğaça ve açma satarak hiç durmadan bağış topluyor.
#AlmanyaAntalya'da 8 yıl önce çölyak hastalığı teşhisi konulmasının ardından ekmek, pasta, börek, pide, tatlı, simit gibi hamur ürünleri yiyemeyince, bu rahatsızlığı yaşayanların isteklerini karşılayabilecek 'Çölyak Pastanesi' açan Mürüvet Özel'in (68) hazırladığı glutensiz lahmacun, müşterilerden yoğun ilgi gördü.
#GlutensizEsnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#Esnafİnsanların yol gitmekten sıkılması, kendi mahallesinde yemek, içmek ve eğlenmek istemesi bugüne kadar birçok semti amaçlananın tersine popüler bir yer haline getirdi. Karaköy, Topağacı, Teşvikiye ve Arnavutköy’den sonra bu trend sahil hattında ilerlemeye devam ediyor. 25-30 yıllık klasikleriyle bilinen Yeniköy’e son iki yılda 10, son dört yıldaysa 20’ye yakın mekân açıldı. Şehrin yeni popüler lokasyonunu adım adım gezerek, bilinmesi gereken adreslerin künyesini çıkardık.
#YeniköyKayseri'de kebapçı sertifikası almaya hak kazananlar, 'Halk sağlığını önde tutacağıma, kendi yemediğimi başkasına yedirmeyeceğime, bozuk gıda satmayacağıma, gramajlara uyacağıma, mesleğime saygı duyacağıma, yeminime sadık kalacağıma, namusum ve şerefim üzerine and içerim' diyerek yemin etti.
#KebapçıYaza sayılı günler kaldı, vücutlarınız mayo ve bikini için hazır mı? Değil, değil mi? Kabul edin salatanın bir öğün olarak kabul edilebilmesi hala hepimize anlamsız geliyor. Kim doyuyor yahu onunla? Farklı kaynaklardan derlediğimiz veriler yaza pek de hazır olmadığımızı gösteriyor.
#ObeziteMakarna, omlet, menemen, turşu, gözleme... Bunlar en bilinen öğrenci evi yemekleri. Hemen hemen herkes üniversite yıllarında bir dönem de olsa bu yemekleri yiyerek ders çalışmıştır. Özellikle vize ve final dönemlerinde hızlı, parasızlık döneminde ise ekonomik oluşuyla üniversitelilerin tercih nedeni. Ne de olsa her üniversiteli, fazladan lahmacun gönderecek bir lokantacıya rastlayamıyor. İşte en bilinen öğrenci yemekleri...
#ÖĞRENCİPek çoğumuzun hayatının önemli bir kısmı evin dışında geçiyor. Günlük koşturma içinde kahvaltı, öğle, akşam yemeklerini dışarıda yiyoruz. Hızlıca tükettiğimiz bu sokak gıdalarının büyük çoğunluğunun kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığının farkında mısınız?
#Sokakta Ne Yediğinizi Biliyor MusunuzBaharın gelip güneşin ara ara da olsa yüzünü göstermesiyle birlikte en büyük açık hava keyiflerimizden birinin de tam vakti: Çay bahçeleri. Listenin önemli bir kısmı İstanbul’dan. Ama Adana ve Manisa’dan da sürpriz adresler var. Kimi 11 bitkiden yapılan çayı, kimi manzarası için tercih ediliyor. Kimi adını bahçedeki çınarlardan kimi de kaktüslerden alıyor.
Avrupa’nın en büyük adliye sarayını Çağlayan’da açılacak yaklaşık bin metrekarelik kantin için ihale düzenlendi. İhaleyi yıllık 10 milyon 643 bin TL bedel ile Adil Demirhan kazandı. Aynı zamanda Kartal Adliyesi’nin kantinini de işleten Demirhan, Türkiye’nin en pahalı kirasını ödeyen kişi olma ünvanını da kazanmış oldu.
Bugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim