Hayatının büyük bir bölümünü "veliaht prens" olarak geçiren Charles, sonunda muradına erdi. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in geçen yıl eylül ayında, 96 yaşında hayata veda etmesinin ardından onun yerine tahta geçen Charles, 75 yaşında Kral 3. Charles olarak tacını giydi. Charles, aslında yıllar boyunca gerçekten sevdiği Camilla'ya kavuşmak için yıllarca beklemişti. Tıpkı tacı beklediği gibi. Sonunda "aşkına kavuştuğu gibi tacına da kavuştu" diyerek durumu toparlayabiliriz. Şimdi tarihe not düşülen bu günde olup bitenlere bir bakalım.
#Kral 3. CharlesHayatının büyük bir bölümünü "veliaht prens" olarak geçiren Charles, sonunda muradına erdi. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in geçen yıl eylül ayında, 96 yaşında hayata veda etmesinin ardından onun yerine tahta geçen Charles, 75 yaşında Kral 3. Charles olarak tacını giydi.
#Kral 3. CharlesPeri masallarının hep mutlu sonla bittiğine inanarak büyüdü kim bilir kaç nesil... Böyle düşünenler haksız da sayılmaz. Çünkü bu masalların kahramanı genç kız, hayatının aşkı olan yakışıklı prens ile tanışır, ona aşık olur. Elbette bu aşkı da karşılıksız kalmaz. Nice zorlukları aşarak, onları ayırmaya çalışanlarla mücadele ederek sonunda birbirlerine kavuşurlar.
#Diana Spencerİngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyeceği tarih belli oldu. Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere monarşisinin yeni hükümdarı Charles'ın taç giyme töreninin 6 Mayıs 2023'te gerçekleşeceği duyuruldu.
#İngiltere10 yılda bir Ortodoks kiliselerindeki vaftizlerde kullanılmak üzere Fener Rum Patrikhanesi'nde hazırlanan ve "miron" denilen vaftiz yağı, Patrik Bartholomeos'un yönettiği ayinle kutsandı. Kutsal yağ, İstanbul'dan dünyadaki Ortodoks kiliselerine gönderilecek.
#Ayin10 yılda bir Ortodoks kiliselerindeki vaftizlerde kullanılmak üzere Fener Rum Patrikhanesi'nde hazırlanan ve "miron" denilen vaftiz yağı, Patrik Bartholomeos'un yönettiği ayinle kutsandı. Kutsal yağ, İstanbul'dan dünyadaki Ortodoks kiliselerine gönderilecek.
#Fener Rum PatrikhanesiFener Rum Patrikhanesi’nde, 10 yılda bir imal edilen ’kutsal yağ’ (Miron), kurulan kazanlarda kaynatılmaya başlandı. Yunanistan’ın Girit adasından gönderilen zeytinyağı ile çeşitli manastırlardan gelen bal ve kırmızı şarap gibi 57 malzemeden oluşan kutsal yağ, Ortodoks kiliselerine dağıtılacak. Kutsal yağ, vaftiz törenlerinde kullanılıyor.
#Fener Rum Patrikhanesiİnançlar için önemli olan ve toplumlara tarafından kabul edilen bazı tabirler bulunmaktadır. Mesih inancı Hristiyanlık dininde oldukça önemli bir yere sahip olan ibadet şekli olmaktadır. Bu nedenle bugün pek çok kişi tarafından Mesih nedir ve kimdir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Mesih Nedir Ve Kimdir?Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında 2200 yıllık geçmişe sahip batı tiyatrosunda bugünün tiyatrolarında olduğu gibi biletli oturma düzeni ve şeref locası olduğu tespit edildi. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, "Oturma basamaklarının alınlarında yer alan harfler, biletli oturma düzeniyle ilişkili ve bu tiyatroda şeref locasının da olduğu belirledik" dedi.
#DenizliTarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu, Türkiye’de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 4 bitkiye onay verdi. Kral meyvesi liçi, karabuğday filizi, kutsal fesleğen ve Japon biberi artık mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıRuh ve beden sağlığımızın bütünleşmesine katkı sağlayan sabır ve empati ayı Ramazanın başladığı ilk günlerde saatler bir türlü geçmek bilmez. İnsan bir aktiviteyle uğraşmadığı zaman açlık ve susuzluk hissi çok daha zorlayıcı olabilir. Oysaki bazı aktivitelerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız. İşte 11 ayın sultanı Ramazanda hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelip yapmayı denediğinizde zamanı daha verimli hale gelmesine katkı sağlayacak öneriler…
#ORUÇÜlkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Yemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakAynştayniyum elementinin simgesi olan Es, aynı zamanda müzikte duraklama işareti olarak kullanılır. Es kelimesinin sözlük anlamı sessizliktir. Es ile başlayan en popüler isimler ise Esra ve Esma'dır. Es ile biten 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli kelimeleri sizler için derledik.
#Eğitim