Sakarya Muharebesi 22 gün, 22 gece sürecek, yani 23 Ağustos 1921’de başlayıp 13 Eylül 1921’de bitecektir. Sakarya Muharebesi’yle Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti, tanınan ve ön planda tutulan, önerilerinden ve stratejik planlamalarından çekinilen orduya sahip bir kuvvet olarak görüldü. Bu, 30 Ağustos için kaçınılmaz, dinamik bir dönemi başlattı.
#YAZARBüyük Taarruz’un coğrafyasını tanımak, izini sürmek isteyenler, bunu kronolojik bir sırayla yapabilir. Rota, taarruz hazırlıklarının yürütüldüğü Akşehir’deki Batı Cephesi Karargahı binasından başlayıp, esir Yunan Komutanların Mareşal Mustafa Kemal huzuruna çıkarıldıkları Uşak’taki tarihi eve kadar uzanabilir. Büyük Taarruz ile Başkomutan Meydan Muharebesi arasındaki olayların coğrafyası, Konya (Akşehir), Afyon (Şuhut, Merkez, İscehisar, Sincanlı, Sinanpaşa), Kütahya (Dumlupınar, Gediz) ve Uşak’tan oluşur.
Büyük Önder Atatürk, Mareşal Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü'nün Büyük Taarruz sırasında kırık bir kağnı arabasını masa gibi kullanarak durum değerlendirmesi yapmalarının ardından “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri” komutunun verilmesini simgeleyen “Kırık Kağnı Anıtı”, 30 Ağustosta Kütahya'da açılacak.