Fındık, fıstık, ceviz, kabak çekirdeği ve badem gibi yağlı tohumlu besinlerin B grubu vitaminleri, mineraller, yağ ve protein bakımından oldukça zengin besinlerdir. Doğru tüketildiğinde bol miktarda fayda sağlayan kuruyemişler, yanlış tüketildiğinde ise kilo alımına sebep olabiliyor.
#Kuruyemişler Ne Sıklıkla TüketilmeliKuruyemiş ve kuru meyveleri gün içinde atıştırmak birçoğumuzun keyifli bir alışkanlığıdır. Gün içindeki ara öğünler veya küçük açlıkları bastırmak için de başvurulan bu yiyecekler eklendiği yemeklere de bambaşka bir tat katıyor. Sadece tatlılar ile sınırlamadan sevdiğiniz her kuruyemiş ve kuru meyveyi başta çorba olmak üzere dilediğiniz tuzlu tariflere ekleyebilirsiniz. İşte birkaç örnek…
#Kuru YemişYeni eğitim öğretim yılı başladı, çocuklar günün büyük bir bölümünü okulda geçiriyor. Kafeteryalarda satılan hızlı tüketim ürünlerine yönelmemeleri için yanlarında doğal, güvenilir ve besleyici öğünler bulundurmaları önemli. Beslenme çantalarına ne koymalı, öğünlerini nasıl planlamalı? Yazarımız Dr. Ayça Kaya ve şef Çiğdem Alagök’ten öneriler aldık.
#Kahvaltı