DOĞU Karadeniz'de 4 ilde tarımı yapılan çayda üreticiler, daha fazla gelir elde etmek amacıyla orman, çalılık alanlar ve tarlaları söküp, çay ekiyor. Bölgede 50 bin dekara ulaşan ruhsatsız çaylık alanlarla birlikte kuru çay üretimi de artıyor. Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, "Çay ekim alanları artış tehlikesine bir an önce el atılmalı. Ruhsatsız alanlarda çok ciddi çay ekimi yapılıyor. İhtiyaçtan fazla üretim olursa sıkıntı yaşarız" dedi.
#Kayıt DışıÇay, bilimsel adıyla Camellia sinensis, 6 Şubat 1924 tarihindeki kanunla sofralarımıza, kültürümüze dahil ettiğimiz bir içecektir aslında. İnce belli bardak ile Türk kültürünün bir parçası haline gelmiştir. İnce belli bardak sunumu ise Eski Bakan Bülent Akarcalı’nın otel ve turizm sektörüne hediyesidir.
#BURSAGenellikle genel kültür alanında araştırma yapan vatandaşlar, "Borçka nerede?" sorusunun cevabını sıklıkla araştırıyor. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Borçka'da Yaz ve kış mevsimlerinde bol yağış ve ılık hava egemendir.Peki, Borçka hangi ile bağlı? İşte, Borçka'nın tarihi ve coğrafi konumu hakkında bilgiler.
#BorçkaGümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın kaçak çayla mücadelede verdiği önemi anlatmak için 'Yakaladığım an kim olursa olsun canını yakarım' demesine rağmen Ağrı Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün internet sitesinde, Doğubayazıt’a gidecek kişilerin halı– kilim satan mekanlara uğraması, burada ikram edilen demli kaçak çaylardan içmesi tavsiye ediliyor.
Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakan, sayıları hızla artan kahve zincirlerinin Türklerin çaya ilgisini azaltamadığını söyledi. Karakan, “Türkiye’de kişi başına çay tüketimi 3 kilo. Kahvenin ise sıcak içecekteki payı halen yüzde 2. Büyükşehirlerde merkezi yerlerde çay evi açma projesini bu yılbaşında uygulamaya koymayı planlıyoruz” dedi.
Bitkisel üretimde yeni destekleme modeli hayata geçiyor. Planlama kapsamındaki ürünleri havzasında üreten çiftçilerin ve planlı üretim kapsamında üretim yapan tüm üreticilerin, mazot maliyetinin yüzde 100’ü ve gübre maliyetinin yüzde 50’si karşılanacak. Yer altı su kısıtının bulunduğu yerlerde mazot ve gübre desteği yüzde 100’e çıkacak.
#TarımSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#SağlıkHalsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, saç dökülmesi ve tırnaklarda kolay kırılma gibi belirtiler yaşıyorsanız o zaman dikkat! Çünkü vücudunuz demir rezervlerinin azaldığının alarmını veriyor olabilir. Demir eksikliği, toplumumuzda basit bir sorun gibi görülüyor olabilir. Ama işin gerçeği başka. Çünkü demir minerali, vücudumuzda hayati bir role sahip...
#Buğra BuyrukçuSaçlar yıkandıkça yenilenir, uzar ve canlanır. Bu canlanma ve yenilenmedeki en önemli faktör ise saç yıkama yöntemi ve sıklığı… Kimileri alışkanlık gereği her sabah saçlarını yıkayarak güne başlarken, kimileri de Semiramis Pekkan’ın sosyal medyayı ikiye bölen açıklamalarında olduğu gibi haftada bir saçını yıkıyor. Peki saçlar ne sıklıkla yıkanmalı? Saç tipine göre saç yıkama sıklığı değişiyor mu? Saçları yıkarken yapılan hatalar neler? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Sağlık