Kurban Bayramı'nda elde edilen etlerin muhafaza edilmesi için buzdolapları ve dondurucular hayati öneme sahip. Ancak bu dönemde sıkça karşılaşılan sorunlardan biri de buzdolabının yeterince soğutmaması veya çalışmamasıdır. Buzdolabının soğutmaması ve işlevini kaybetmesinde ise yapılan bazı hatalar ön plana çıkmaktadır. İşte, sıklıkla yapılan hatalar ve bu sorunun nedenleri ve çözüm yolları hakkında detaylı bilgiler
#Kurban BayramıKurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"
#Kurbanbayrami2020