Kurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...
#Kurban Eti Nasıl SaklanmalıKurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine Şef Rüzgar SÜNBÜL dikkat çekti.
#Bayram Sonrası BeslenmeKavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL tavsiyeleriyle pratik kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma TarifiKurban etinin ne kadar dinlendirileceği Kurban Bayramı ile birlikte merak konusu oldu. Yeni kesilmiş kurban etinin saklama ve dinlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken uzmanlar, kurban eti yeterli olgunluğa ulaşmadığı gibi bakteri üretimi konusunda da bazı olumsuzluklarla karşılaşabileceğini bildirdi. Peki, Kurban eti buzdolabına ne zaman koyulur? Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli? İşte, o konuyla ilgili Prof. Dr. Kamil Bostan'ın yaptığı açıklamalar.
#Kurban EtiKurban Bayramı’nda koronavirüs nedeniyle her zamankinden daha farklı önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şükrü Karataş “COVID 19 hastalığının koyun, keçi, sığır, manda gibi hayvanlardan insanlara normal koşullarda bulaştığına dair bilimsel bir veri yoktur. Çiğ hayvan eti tüketilmediği sürece, hijyen koşullarına uyulduğu sürece COVID 19 un etten bulaşması söz konusu değildir” dedi.
#KurbanbayramıKurban Bayramı'nda kurban etinin muhafaza ediliş şekli vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Kurban eti saklanırken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlar anlattı. Buna göre, kurban eti kesildikten sonra bir süre dinlendirip daha sonra pişirmek bakteri faaliyetini yavaşlatıyor. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Kurban etini muhafaza ederken nelere dikkat edilmeli? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Kurban EtiKurban Bayramı öncesinde, kurban etinin nasıl saklanacağı ve tüketileceği konusunda bilgi veren Prof. Dr. Kamil Bostan, “Henüz kesilmiş taze kurban eti uzun süre poşette tutulursa bozulma ve ağırlaşma süreci hızlanır. Bu nedenle et en kısa sürede poşetten çıkarılıp temiz ve serin bir yerde yayılarak soğuması sağlanmalı” dedi.
#Kurban EtiKurban kesiminin ardından birçok kişinin detaylarını merak ettiği konulardan birisi de kurban etinin muhafaza edilme şekli oldu. Kesim işleminin ardından bir müddet dinlendirilmesi, etin mümkünse naylon torbalarla çok fazla temas ettirilmemesi, sağlık açısından önem taşıyor. İşte, kurban eti nasıl saklanmalı ve kesimin ardından neler yapılmalı konusunda Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazıl Yalçındağ'ın yaptığı açıklamalar
#Kurban Eti