Turunçgil ailesinin en ufağı olan kumkuat, halk arasında kamkat, kumkat gibi farklı isimlerle adlandırılan, adeta bir şifa kaynağı. Kabuğuyla tüketilen tek turunçgil olma özelliği olan kamkat, reçel, marmelat, meyve suyu, şekerleme olarak da tüketiliyor. Zengin ve sindirim sistemine destek olan bu meyveyi araştıranlar, "kumkuat nedir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, kamkatın faydaları nelerdir?
#Kumkuatın FaydalarıKamkat, diğer ismiyle kumkuat, çok bilinmese de içerdiği vitamin ve minerallerle gerçek bir sağlık hazinesidir. Daha çok Doğu Asya ve Çin’de görülen kamkat, zamanla ülkemizde de popüler olmaya başladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, mucize besin kamkat hakkında bilgiler verdi. İşte kamkatın sağlığa 13 faydası...
#Kamkat NedirKamkat ya da diğer adıyla kumkuat, ülkemizde daha çok Akdeniz Bölgesi ve Rize'de yetişiyor. Ayrıca diğer narenciyelerin tersine kabuğu tatlı olduğu için kabuğuyla yenilebiliyor. Kendisi küçük ama faydaları büyük bir besin. Peki kamkat nedir, faydaları nelerdir? C vitamini deposu kamkatın faydaları
#KamkatSağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal Meyveler