Gururla söyleyebilirim ki; bizim de temiz, büyük su kanalında yüzen teknelerimiz, su üstüne inşa edilmiş köprülerimiz, birlerce yıl olduğu gibi bugün de şehre yaşam olanağı sağlayan, eskiyi bozmadan modernleşmiş bir şehrimiz, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkılarak, kendini geliştirmekte olan uygar ve çağdaş bir gençliğimiz var. “En iyi, en güzel “ şekilde şehirleşme ve toplum bilincinin olabileceğinin kanıtını sunan bu masalsı şehrimiz keşfedilmeyi bekliyor.
#EskişehirTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriArda, Tunca ve Meriç nehirlerinin ayrı kaynaklardan çıkarak gelip birleştikleri yerde bulunan Edirne’de gezilecek yer o kadar çok ki. Her adımda farklı bir tarihi eserle karşılaşıyorsunuz. Geçmişi M.Ö 2000’li yıllara tarihlenen şehir, İstanbul’un fethine kadar Osmanlı’ya başkentlik yaptı. Üç semavi dinin harmanlandığı bir yer. Mimar Sinan’ın “ustalık eseri” burada bulunuyor. Topraklarında pek çok uygarlığın izleri var. Bir hafta sonunu ayırmanızı fazlasıyla hak ediyor.
KIRMIZI etin gramajında yüzde 30’a varan artış sağlayan Bradmix adlı kimyasalın yerini artık, unlu mamuller ve fonksiyonel ürünlerde kullanılan Suprex adlı pastörize edilmiş buğday unu aldı. Suprex, tutucu özelliği sayesinde etin mayalı hamur gibi hacminin genişlemesine ve ağırlığının da eklenen su kadar artmasına yol açıyor. Pişirirken ise hacim küçülmesi yaşanmıyor. Ancak, et yavanlaşıyor.