Özellikle evden çok sık çıkmamaya çalıştığımız bu dönemlerde yiyeceklerimizi bol bol alıp stokluyoruz. Ancak bazen doğru saklamadığımız için aldığımız yiyecekler küflenebiliyor. Bu durum peynirlerden meyvelere birçok yiyecek için geçerli. Küflenen yiyecekleri gördüğümüzde bazılarımız direkt kaldırıp atıyoruz, bazılarımız da küflenen kısımları temizleyip kalanını yiyebileceğimizi düşünüyoruz. Peki bunun hangisi doğru? Doğru cevap: Duruma göre değişir. İşte çok işinize yarayacak bir küflenme rehberi…
#KüflenmeGıda israfı sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında en büyük problemlerden biri. Bunun önemli bir kısmını da tüketicilerin yani bizlerin israf ettiği gıdalar oluşturuyor. Bu konuda herkesin üzerine düşeni az da olsa yapması gerekiyor. Sizin için normalde pek kullanmadığınız ürünlerden nefis sonuçlar elde etmenize yarayacak bazı ipuçları derledik.
#Sebze Meyve KabuklarıKüf yapmaya neden olan mantarlara küf mantarı adı verilmektedir. Havada olan sporların nemli ve besin bulunan ortamlarda üremisi durumunda meydana gelirler. Pek çok mantar bir araya gelerek küf mantarını oluşturur. Daha sonra bu mantarlar da atık maddeleri çürütürler. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Uzmanlar küflenmiş gıdaların tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Ancak genelde evlerde küflenen gıdaların küflü kısmı atılıp kalan kısımları tüketilir. Oysaki uzmanlar küfün aslında tüm ürüne yayıldığını ve zamanla bağışıklık sisteminin çökmesine yol açtığını söyledi. Küfün vücut üzerindeki zararı yavaş ama öldürücü oluyor.
#Gıda Güvenliği