Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından hayata geçirilen Güney Doğu Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük yazılım test etkinliği olan Uluslararası TestIstanbul Konferansı, bu yıl 11’inci kez “Test ve Test Otomasyonunda Robotik Süreç Otomasyonu” ana temasıyla gerçekleştiriliyor.
#TestistanbulYazılım test sektörünün önemli etkinliklerinden Uluslararası TestIstanbul Konferansı bu yıl 11’inci kez gerçekleştirilecek. Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından hayata geçirilen konferans, 8 Ekim 2020 tarihinde bir kez daha sektör profesyonellerini ağırlayacak. Konferansta etkinlikler hibrit bir formatta yapılacak.
#Uluslararası Testıstanbul KonferansıYazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board - TTB) ile Kamu Bilişim Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Yüksek Kaliteli, Güvenilir Savunma Sistemleri ve Yazılımları Nasıl Geliştirilir?” temalı TestDefence etkinliğinde savunma sanayi bilişim profesyonelleri bir araya geliyor. Savunma sanayi alanındaki teknolojik gelişmeler ve bu gelişmelerin yazılım testi ile ilişkisinin ele alınacağı etkinlikte; TMMi Technical Chair Matthias Rasking, Kamu Bilişim Derneği Başkanı Doç Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ile Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen de söz alacak. Katılımın ücretsiz ve kontenjanla sınırlı olduğu etkinlik, 27 Şubat 2020 Perşembe günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda gerçekleştirilecek.
#TestdefenceYazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board – TTB), yazılım testi konusunda uzmanlaşmak, kariyerini bu alanda inşa etmek isteyenler için önemli bir kaynağı Türkçeye kazandırdı. Yazılım testi alanında dünya çapında otorite olan ISTQB (International Software Testing Qualifications Board)’nin sertifikasyonlarında kullanılan Foundation Level Syllabus 2018, “Sertifikalı Test Uzmanı Temel Seviye Ders Programı Versiyon 2018” olarak Türkçeye çevrildi.
#YazılımYazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board - TTB)’nin düzenlediği TestFinTech paneli, iş ve teknoloji evreninin fikir liderlerinin katılımıyla FinTech’ler ve yazılım testi ilişkisini masaya yatırdı. Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Derneği ISTQB’nin dünya ve Türkiye’ye ilişkin yazılım testi verilerinin de paylaşıldığı panelde, ülkemizdeki FinTech yatırımlarının yaklaşık 12 milyon dolara ulaştığı açıklandı. Türkiye’de hızla büyümekte olan FinTech sektörünün uluslararası arenada güç kazanması adına altyapı yatırımlarının gerekliliğine dikkat çekildi.
#YazılımBu yıl onuncusu gerçekleştirilen uluslararası yazılım testi konferansı TestIstanbul’da, yazılım testlerinin ve yazılım sektörünün bugünü ve geleceği tartışıldı. Etkinlikte, yazılım testlerinin finanstan perakendeye kadar her alanda kullanıldığına vurgu yapılırken, uzmanlık gerektiren bu alanda binlerce test mühendisine ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi.
#YazılımBugün kullandığımız pek çok teknolojik alet aslında bir yazılım aracılığıyla çalışıyor. Bu yazılımların hatasız çalışması için etkili bir testten geçmesi çok önemli. Bu noktada devreye test uzmanları giriyor. Bilişim konusunda eğitim alanlarının çoğunun geliştirici olmaya yöneldiğini aktaran yetkililer, test alanında büyük bir açık ve ihtiyaç olduğunu vurguluyor.
#Test UzmanıBu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen uluslararası yazılım testi konferansı TestIstanbul’da, 60 milyar dolar büyüklüğe ulaşan sektörün gündemi değerlendirildi. Etkinlikte, yazılım testi sektöründe yapay zeka kullanımının günden güne artış gösterdiğine dikkat çekildi.
#Yazılım TestiYapay zeka tarafından yönetilen yazılım ve sistemlerin günlük yaşam içinde hayati bir öneme sahip olmaya başladığını söyleyen Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen, “Hem yapay zekanın test edilmesi hem de yapay zekanın test ettiği sistemlerin gözden geçirilmesi zorunlu olacak” dedi.
#Yazılım Test Ve Kalite Derneği8. Uluslararası TestIstanbul Konferansı’nın açılış konuşmasını yapacak olan Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen, hangi BT projelerinde çevik metodolojilerin kullanılabileceğini değerlendirdi. Yitmen, BT projelerinde başarının sırrının metodoloji ya da araçtan çok takımın yetkinliklerinde yattığını söyledi.
#İnternetYazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board - TTB) tarafından düzenlenen “TestIstanbul 2013 Konferansı”, Borsa İstanbul ve IBM Platinum sponsorluğunda, 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul Sheraton Maslak Otel’de gerçekleşecek. Konferansın bu yılki teması “Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler” (Future of Testing: New Techniques and Methodologies) olacak. Konferansa, yurt içi ve yurt dışından bine yakın profesyonelin katılımı bekleniyor.
Birçok alanda mühendis yetişiyor. Bilgisayar mühendisi, makine mühendisi ve endüstri mühendisi gibi… Peki ama test mühendisini daha önce duymuş muydunuz? Son yıllarda yıldızı parlayan ve dünya genelinde şirketlerin yoğun bir şekilde istihdam ettiği test mühendisleri, şirketlerin yazılımsal hataları yapmasını engelleyerek şirketleri milyarlarca dolar zarardan kurtarıyor. Ancak Türkiye’de test mühendisliği oldukça yeni bir kavram ve bu alanda tam bir bilinç hakim değil.