Mıhlama tarifi Karadeniz mutfağının en önemli lezzetlerinden. Mısır unu, tereyağı, Trabzon veya çeçil peyniri ile hazırlanan mıhlama bazı bölgelerde kuymak olarak da biliniyor. Karadeniz'de öğün fark etmeksizin tüketilen bu enfes tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası ise un ve su miktarını iyi ayarlamak. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, merak edenler için mıhlama tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.
#Mıhlama Nasıl YapılırKaradeniz ve çevresinde yüzyıllardır bilinen kuymak, tereyağı, un ve tel peynirden yapılır. Bazı yörelerde mıhlama olarak da bilinen kuymak, yörenin mutfak kültüründe önemli bir katkı sağlamıştır. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı yerlerin menüsünde yer alan kuymak ile yerel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte adım adım kuymak tarifi ve püf noktaları...
#Kuymak Nasıl Yapılır