Bu yıl ilk kez verilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Ödülü’nü laboratuvarı cep telefonuna sığdıran Prof. Aydoğan Özcan aldı. Popular Science dergisi tarafından dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterilen Özcan, “Az gelişmiş ülkelerdeki sorunları çözmek için de cep telefonlarıyla sağlanan tıbbi platforma ihtiyaç var” dedi.
#Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası ÖdülüRahmi Koç Bilim Madalyası 2019-2020 yılı ödülleri bilime katkı yapan iki kadın bilim insanına verildi. Göçmenlerle ilgili yaptığı çalışmalarla Cornell Üniversitesi’nden Prof. Dr. Filiz Garip ve kanser üzerine yaptığı biyomühendislik çalışmalarıyla Lozan’dan Prof. Dr. Hatice Altuğ bilim madalyasına layık görüldü.
#GazetehaberleriBerlin Duvarı’nın yıkılmasından ilham alarak, bilim ve toplumda yıkılacak sonraki duvarları bulmayı amaçlayan, 'Duvarları Yıkmak: Dünya Bilim Zirvesi’nin 'Yılın Bilimde Çığır Açan Buluşu Ödülü', Mühendislik ve Teknoloji kategorisinde Prof. Dr. Metin Sitti’nin oldu.
#Koç Üniversitesi2006’da Orhan Pamuk, Nobel Edebiyat Ödülü’ne, 2015’te Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’ne layık görüldü. 2018, bir Türkiyeli’nin, ülkesine üçüncü Nobel’i kazandırdığı yıl olabilir mi? Çalışmalarını yurtdışındaki farklı üniversitelerde sürdürseler de bu topraklarda doğan ve adı Nobel ile yan yana anılan biliminsanlarımız...
#Orhan PamukDünyanın önde gelen ekonomistlerinden biri olarak görülen, dünyada makalelerinden en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomistten biri olan İstanbul doğumlu Prof. Daron Acemoğlu, Koç Üniversitesi Rahmi Koç Bilim Madalyası Ödülü’ne layık görüldü. Acemoğlu, “Nobel’e yürüyen ekonomist” olarak da tanımlanıyor.
#Gila Benmayor