Berlin’deki IFA fuarına yenilikçi ürünlerle katılan Vestel’in CEO’su Ergün Güler, global oyuna hazır oldukları mesajını verdi. Güler, “Tüm planlarımız hazır. Şu anda yıllık 3.8 milyar dolar ciro yapıyoruz, 2.5 milyar doları ihracattan geliyor. Şimdi 3 yılda 2 kat büyüme hedefliyoruz. ABD için bu hedef 5 kat büyüme” dedi.
#IFAAlman Ordusu’nun ülkeyi savunabilecek konuma gelebilmesi için plan ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin yanı sıra siber saldırılara karşı koymak ve elektronik savaş kabiliyetini artırmak için özel bir ‘Siber ve Enformasyon Birliği’ oluşturulacağını açıkladı.
#Alman OrdusuYaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, merkezi ABD’de bulunan Uluslararası Endüstri Mühendisliği ve Operasyon Yönetimi Topluluğu (IEOM) tarafından ‘Lojistik Dalında Yılın En Seçkin Profesörü’ ödülüne layık görüldü.
#AlmanyaDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'yi ziyaret eden İngiliz mevkidaşı James Cleverly ile basın toplantısı düzenledi. İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili konuşan Bakan Fidan "Türkiye imzaladığı anlaşmalara sadıktır. Taraflardan beklenen yükümlülükler belli. Bu konu çerçevesinde süreç ilerliyor" dedi. İngiliz Bakan ise "Türkiye'nin aşırıcılık ve terörle mücadele gibi endişelerini detaylı bir biçimde konuştuk" ifadelerini kullandı.
#Hakan Fidanİki haftadır çatışmaların sürdüğü Sudan'da tahliyeler devam ederken BM Genel Sekreteri António Guterres çatışmaların sadece Sudan'ın geleceğini tehlikeye atmadığını bölgede yıllarca sürebilecek acıların fitilini ateşleyebileceğin söyledi. Avrupa Birliği Sudan'daki çatışmaların büyümesine izin verilmemesi gerektiğini vurgularken, DSÖ 'biyolojik tehlike' riski konusunda uyarıda bulundu. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...
#SudanDÜNYA Turizm Örgütü’ne (UNWTO) göre pandeminin ardından turizm sektörü hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Öyle ki toparlanma 2022’de beklenenden daha güçlü oldu ve 2023 yılında pandemi öncesi seviyelerin tekrar görülebileceği konuşuluyor.
#DÜNYA Turizm ÖrgütüMısır'da deniz ve göl var mı? Daha çok çölleri ile bilinen bu ülkenin yüz ölçümü oldukça geniştir. Kurak bir iklime ve sıcak hava şartlarına rağmen tatil yapmanın adresi olarak seçilebilmektedir. Birçok çeşitli güzel yerleri bulunmaktadır. Mısır'da deniz ve göl var mı tüm detayları ile derledik.
Geçmiş hakkında anlatılan hikayeler birçok insanın ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Bazı hikayeler gerçek hayattan yola çıkılarak anlatılırken bazıları ise efsane olarak kalmıştır. Merak edilen ve anlatıldığı zaman ilgiyle dinlenen bir hikayede Lilith hakkındaki efsanedir. Sizler için Lilith hikayesi ve özeti - efsaneye göre ilk kadın Lilithin Hikayesi hakkında detayları derledik.
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş neredeyse bir aydır devam ediyor. Taraflar bir yandan sıcak çatışmalarda karşı karşıya gelirken diplomasi çabaları da sürüyor. Rusya’yı yıldırma amaçlı yaptırımlarda da gözler Putin’in varlıklarına çevrilmiş durumda…
#RUSYABalon balıklarında bulunan zehirden ağrı kesici yapılması için çalışmalara başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ağrı kesici yapılması için Kanada'ya balon balıklarını gönderdi. İlaç haline gelen balon balığı zehrinin denemeleri yapılıyor.
#Balon BalığıVAN'da, 2 hafta önce bir kişinin yediği balon balığından zehirlenerek öldüğü iddiası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İpekyolu Belediyesi zabıta ve polis ekiplerini harekete geçirdi. İpekyolu'ndaki balık tezgahlarını denetleyen ekipler, balıkçıları balon balığı konusunda bilgilendirirken, satışa sunulan balıkların hijyen kuralları ve boyları kontrol edildi. Kontrollerde, boyları kısa olan 250 kilo istavrite el konuldu.
#VanDesert Breath yani Çöl Nefesi, Mısır çöllerinde görkemli bir sanat enstalasyon (kurgu sanatı) olarak DAST adı verilen bir ekip tarafından yaratıldı. 1995 yılında enstalasyon sanatçısı Danae Stratou, endüstri tasarımcısı ve mimar Alexandra Stratou ve mimar Stella Constantinides bu ilginç projeyi gerçekleştirmek amacıyla bir araya geldi.
#Desert BreathSÜVEYŞ Kanalı'nın açılmasıyla tropikal denizlerden geçerek, Akdeniz'e ulaşan zehirli deniz kestaneleri, Doğu Akdeniz turizmi için tehdit oluşturuyor. Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas, "Doğu Akdeniz'in tamamına yayıldı. Akdeniz'in ekosistemi için ciddi bir tehdit. Akdeniz zaten değişiyor, tropikleşiyor. Sadece dikenli deniz kestaneleri gelmiyor, bunlarla birlikte ortak yaşayan türler de geliyor. Turizm için ciddi bir tehdit" dedi.
#Doç. Dr. Deniz AyasMERSİN Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas, 1800'lerin sonunda açılan Süveyş Kanalı nedeniyle Kızıl Deniz'deki tropik türlerin Akdeniz'e geçişiyle dünya tarihinde 'ilk kez' bir denizde değişimin yaşandığını söyledi. Akdeniz'in tropikleştiğini kaydeden Ayas, "Yüzlerce yıl sürebilen bir süreç olduğu için bizler insanlık tarihi boyunca ilk kez Akdeniz'in, bir denizin karakter değişimine tanıklık ediyoruz" dedi.
#Deniz AyasMersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas, 1800’lerin sonunda açılan Süveyş Kanalı nedeniyle Kızıl Deniz'deki tropik türlerin Akdeniz'e geçişiyle dünya tarihinde 'ilk kez' bir denizde değişimin yaşandığını söyledi. Akdeniz’in tropikleştiğini kaydeden Doç. Dr. Ayas, "Mesela popüler olan balık çeşitlerinin dışında karides türleri, deniz anası türleri gibi çok sayıda tür Akdeniz’de bugün için tropik kökenli olup da vahşi ve istilacı olarak kabul edilenler popülasyon kurup varlığını devam ettiriyor" dedi.
#BalıkSina çölü, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle, konumu bakımından önem taşıyan yerler arasındadır. Bu bakımdan, Sina Çölü'nün yeri, konumu, bitki örtüsü gibi birçok özelliğini öğrenebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Sina Çölü'nü detaylarıyla derledik.
#Sina Çölü Nerede