Diyetisyen Nur Tatlıoğlu, kış sebzelerinin kış aylarında vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitamin desteğini sağlayarak, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi. Kış sebzelerinin doğal olarak, kış aylarında vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri bünyesinde bulundurduğunu belirten Tatlıoğlu, bu aylarda alınacak ıspanak, kereviz, brokoli ve pırasanın vücudu hastalıklardan koruyacağını ifade etti. Tatlıoğlu, kış beslenmesine dair şu bilgileri verdi:
#Kış SebzeleriKışın vücudumuzun direnci düşer ve metabolizmamız yavaşlar. Aynı zamanda soğuk hava şartlarından ötürü vücudun yağlanmaya daha meyilli olması ve günlerin kısalmasıyla birlikte, birçok kişide mevsimsel depresyon eğilimi ve yemek yeme alışkanlığında artış görülür. Bu yüzden bağışıklık sistemimizin kuvvetli olması gerekir. Diyetisyen Vildan Kabataş, kışın olumsuz etkileri engellemek için hangi mevsim sebze, meyvelerini yemek gerektiğini anlattı.
#Kış SebzeleriKış aylarının genel vücut sağlığı açısından dikkatli olunması gereken bir mevsim olduğuna dikkat çeken Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, bu yılın pandemi şartları nedeniyle daha yüksek sağlık riskleri taşıdığını hatırlattı. Taşpınar, kış soğuklarıyla birleşen pandemi şartlarında vücudu dirençli tutacak besinler hakkında bilgi verdi.
#Gökhan Taşpınar