Uzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirKore mutfağı, son zamanlarda ülkemizde de en çok sevilen tatların olduğu bir kültür haline geldi. Bu mutfağın gözdelerinde olan Kimchi ise Korelilerle özdeşleşmiş bir turşu türüdür. İçerisinde sağlığa faydalı birçok sebzenin fermentesi olan Kimchi, Koreliler tarafından sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı olarak görülüyor. Siz de Kimchi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, buyurun evde kolay Kimchi yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.
#Kimchi Nasıl Yapılır? Evde Kimchi YapımıKimbap, Kore mutfağının popüler lezzetlerinden biri. Gimbap olarak da bilinen bu tarif, görünüm olarak sushiye benziyor. Pirincin haşlanmasıyla hazırlanan Kimbap, akşam yemeğinde tercih edilebileceği gibi atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Eğer denemek isterseniz, kimbap tarifini sizin için derledik.
#Kimbapİnternette hızlı bir şekilde kombucha araştırması yaparsanız bu fermente içeceğin; çay, şeker, mantarlar ve bakteriler tarafından üretildiğini görürsünüz. Kombucha faydaları arasında da çok yüksek enerji sağladığını, bağışıklığı güçlendirdiğini, belirli kanser türlerini savuşturduğunu, vücudunuza detoks etkisi yaptığını ve daha birçok konuda size yardımcı olduğunu göreceksiniz. Peki bu vaat edilen faydalar gerçekten doğru mu?
#Kombucha