Geçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarKeşkülün nasıl yapıldığı ve tarifi araştırılıyor. Keşkül tatlısı içerisinde toz badem bulunan bir tatlıdır. Bu tatlıda un yer almıyor. Buğday nişastası kullanarak keşkül yapabilirsiniz. Ayrıca keşkül içerisinde 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi de koymanız gerekiyor.
#KeşkülSütlü tatlılar denildiğinde ilk aklımıza gelenlerden biri de keşkül Osmanlı dönemindeki adıyla keşkülü fukara. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşa keşkül tatlısı, hala en sevilen sütlü tatlılardan. Peki, keşkül tatlısının özelliği nedir? Keşkül nasıl yapılır? Bu çok doyurucu ve lezzetli tatlıyı evde denemek isteyenler için adım adım keşkül tarifini anlattık. İşte keşkül için gerekli malzemeler ve tatlının yapım aşamaları...
#Keşkül NedirYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge Akgün