Dünyanın en şık ve pahalı restoranlarının menülerinde baş köşede yer alan ıstakoz, en değerli kabuklu deniz ürünlerinin başında geliyor. Çeşitli renklerde ve boyutlarda karşımıza çıkabilen ıstakoz, genellikle restoranlarda akvaryumların içinde yaşatılıyor ve henüz canlıyken pişiriliyor. Peki ıstakoz nasıl pişirilir? Istakozun canlı pişirilmesinin nedeni nedir? Aklınızdaki tüm soruların yanıtları içeriğimizde…
#Istakoz Nasıl PişirilirKerevit nedir, yenir mi sorusu MasterChef programı ile gündeme geldi. Deniz canlısı olarak dikkat çekici bir yapıya sahip olan Kerevit, yengeç ve ıstakoz benzeri bir yapıya sahiptir. Dünyanın her yerinde yaklaşık 600 türü bulunan kerevit nasıl pişirilir merak ediliyor. Peki, Kerevit nedir, nasıl yenir? İşte kerevit ile yapılan yemekler...
#KerevitKerevit veya tatlı su ıstakozu için karidesin büyük amcası, ıstakozun yeğeni diyebiliriz. Adını çok duymamış olsanız bile, kereviti bulamayacağınız balıkçı neredeyse yok. Çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu deniz canlısı ile hem çok lezzetli yemekler yapacak, hem de çok gösterişli sofralar kurarak misafirlerinizi mest edeceksiniz. Kerevit nasıl pişirilir? Kerevit nasıl temizlenir? Kerevit pişirirken nelere dikkat edilmeli? Merak ettiğiniz bu noktaların cevapları, bütün detayları ile aşağıda…
#Kerevit