Günümüz insanı çok yoğun ve stresli bir iş hayatına sahiptir. Ayrıca doğadan ve doğallıktan uzak bir yaşam süren modern insan pek çok hastalıkla boğuşmak durumunda kalabilmektedir. Bu kadar hastalıklara açık hale gelmesinde bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olmayışı başlıca sebeplerdendir. Sağlıklı ortamda yaşamayan, yeterince temiz ve kaliteli su tüketemeyen, bol oksijen alamayan modern insan bir de hazır gıdalarla beslenince bağışıklık sistemi zayıflamakta ve metabolizma kolaylıkla hastalıklara yakalanabilecek seviyeye düşmektedir. Son yıllarda modern insan doğaya yüzünü dönmeye çalışmaktadır. Sağlıklı gıdaya erişmek istemektedir. Bu çerçevede pekmez gibi artık pek de tüketilmeyen gıdalar yeniden gündeme gelmektedir. İşte merakla okuyacağınız keçiboynuzu pekmez nedir, nasıl tüketilmelidir, keçiboynuzu pekmezi aç karnına mı tüketilmelidir gibi konu hakkında pek çok faydalı bilgiyi sizler için derledik.
#Pratik BilgilerAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziHarnup yani keçiboynuzunun yüzyıllar boyunca şeker yerine tüketilen bir meyve olduğunu ancak şeker pancarı ve kamıştan üretilen şekerler nedeniyle kullanımının azaldığını söyleyen Diyetisyen Selma Önelge Gür, keçiboynuzunun cinsel gücü artırmasından öksürüğü kesmesine kadar var olan faydalarını anlattı.
#Yarar