Unu derin bir kaba alın. Ortasına bir çukur açıp tuz, maya ve 2 bardak su ekleyip yoğurun. Kabın üzerini streç filmle sarıp bekletin.Soğanları piyazlık doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavada kavurun. Soğanlar pembeleşince ½ yemek kaşığı şeker ekleyerek karamelize edin.Kabukları soyulmuş domatesleri rondoda çekerek püre haline getirin. Sos tenceresini ocağa alıp ısıtın. Isındıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı, rondodan geçirdiğiniz domatesler, salça, doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.Sivri biberler ve kapya biberi küçük küçük doğrayın.Beklettiğiniz hamuru bıçakla 10-12 parçaya bölüp her parçayı yuvarlayak top haline getirin ve üzerlerini nemli bir bezle kapatın. Hamurları elinizle bastırarak yayın ve merdane yardımıyla açın.Fırın tepsisini yağlayın. Açtığınız hamurları tepsinin üzerine yerleştirin.Hazırladığınız domates sosunu hamurların üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin. Kavurmayı elinizle ufalayarak peynirlerin üzerine koyun. Üzerine doğradığınız biberleri, en üste de karamelize ettiğiniz soğanları yerleştirin. Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra üzerine roka yaprakları yerleştirip servis yapın.
#Kavurmalı Ve Rokalı Mini Pizza