Sübye, kavun veya badem çekirdeklerinin ezilmesiyle ortaya çıkan özdür. Sübye şerbeti, kavun çekirdeği ile yapılabildiği gibi badem özüyle de servis edilebiliyor. Peki, Sübye nedir ve nasıl yapılılır? İşte, araştırılan tarif hakkında bazı bilgiler
Karidye pilaki’den Vartabid’e, Boran-i Hassa’dan Terkib-i Zirva’ya uzanan bir ziyafet sofrası... Kulağımıza uzak gelen bu isimler, padişahların sevdiği saray lezzetleriydi.
Kimisine göre rakının en iyi arkadaşı, kimisine göre yemek sonrası sofranın en ferahlatıcısı. Oysa kavunu gün boyu, farklı versiyonlarda tüketmek mümkün. İşte kokteylden salataya kavunun üç farklı hali.
Karidye pilaki’den Vartabid’e, Boran-i Hassa’dan, Terkib-i Zirva’ya uzanan bir ziyafet sofrası... Kulağımıza uzak gelen bu isimler, padişahların en sevdiği yemeklerdi. Peki nasıl yapılıyorlar?