Kaval kemiği, bacaklarımızın diz altında bulunan iki kemikten biridir. İri ve dayanıklı olarak bilinen bu kemiklerin deforme olması durumunda şiddetli ağrı ve hareket güçlüğü hissedilebilmektedir. Peki, kaval kemiği nedir? Kaval kemiği ağrısı ve kırığı nasıl olur? Kaval kemiği kırığı tedavisi nedir? İşte tüm soruların detaylı cevaplarını derledik.
#Kaval Kemiği KırığıNBA’de sezonun açılış maçında Cleveland ile karşı karşıya gelen Boston Celtics ve NBA, Gordon Hayward’ın sakatlığı ile sarsıldı. Seyirci ve oyuncuların bile bakmakta zorlandığı sakatlık pozisyonu sonrası Hayward'da bilek çıkığı ve kaval kemiği kırığı saptandı.
#BasketbolMedipol Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Bülbül, düzensiz spor faaliyetlerinin kemik hastalıkları riskini arttırdığını belirterek, "Spor aktivitelerinin yanlış veya dikkatsizce yapılması sağlık değil, yeni hastalıklar getirir" dedi.
Fibula kemiği kırığı yüksek baskı nedeniyle yaygın olarak meydana gelen problemler arasında yer alabiliyor. Kaval kemiğinin (tibia) lateral tarafında bulunan ve tibiaya hem aşağıdan hem de yukarıdan bağlanan kemik olan fibula veya baldır kemiği kaval kemiğinin (tibia) kırılması durumunda, iyileşme süreci fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecine bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Tedavi geciktirilirse fibula kemiği tedavi süresi uzayabiliyor. Peki, fibula kemiği nedir? İşte, fibula kemiği kırığı ile ilgili ayrıntılar.
#Fibula Kemiği NedirTibia kemiği nedir? İnsan vücudunda çeşitli kemikler bulunur. Hareket etmemizi sağlayan bu kemiklerden en önemlilerini tibia ve fibula kemiği oluşturuyor. İri ve dayanıklı olarak bilinen bu kemiklerin deforme olması durumunda şiddetli ağrı ve hareket güçlüğü hissedilebilmektedir. Fibula ise tibiadan boyca küçüktür ve tüm uzun kemiklerin çoğundan daha incedir. İşte, tibia kemiği ve fibula kemiği ile ilgili ayrıntılar.
#Tibia Kemiği Nedirİnsan vücudu çeşitli kemiklerden oluşur. Hareket etmenizi ve dengede sağlayan her bir kemiğin farklı bir özelliği bulunuyor. Özellikle uyluk kemiği yapısı itibariyle farklı bir öneme sahiptir. Uyluk kemiği hakkında bilmeniz gereken bütün bilgileri sizler için derledik.
#Uyluk Kemiği (Femur) Nedir?- Karaman'da 20 yaşındaki Şaban Özer, doğuştan zayıf olan kaval kemiğinin sürekli kırılması nedeniyle 33 kez ameliyat geçirdi - Son operasyonla kemik kırılmasının önüne geçilen Özer: "Bu durum o kadar sıradan hale geldi ki artık kırıkları gelip geçen bir grip gibi görüyordum. Bazen ayağımdaki kırığı doktora kontrole geldiğimde fark ediyordum"