Yurt dışında çok popüler olan zayıflama iğneleri son zamanlarda ülkemizde de oldukça ilgi görmeye başladı. Bu iğneler obez hastaların zayıflaması için piyasaya sürülse de birazcık kilo fazlalığı olan, diyet ve spor yapmadan hızlı bir şekilde zayıflamak isteyenlerin de tercihi haline geldi. Üstelik reçetesiz satıldığı için kontrolsüz bir şekilde kullanılıyor. Peki bu iğneler ne kadar sağlıklı? Yan etkileri var mı? Verilen kilolar geri alınıyor mu? Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sinan Çağlayan hurriyet.com.tr'ye konuştu.
#SağlıkPARKİNSON hastalarına genellikle 65 yaş sonrası tanı konulduğunu belirten Nörolog Dr. Öğr. Üyesi Özge A. Kadırhan, hastalığın bazı öncü belirtiler gösterdiğini söyledi. Parkinson Cemiyeti'nin yayınladığı kılavuza göre koku almada azalma, kabızlığın hastalığın öncü bulguları arasında yer aldığını ifade eden Kadırhan, "Bu belirtiler ve hastalığa genetik yatkınlık varsa erken dönemde bir tarama testi yapılmalı.Uykuda yapacağımız bir EEG (beyin hareket faaliyetlerini sinyallerle ölçen beyin görüntülemesi) ve koku testiyle erken evrede tanı koyup hastalığın tedavisine başlayabiliriz" dedi.
#Nörolog Dr. Öğr. Üyesi Özge A. KadırhanFarkında mısınız bilmiyorum, en çok şikâyet ettiğimiz şey yorgunluk. Tatile gidip eğlendik, kafa dağıtıp dinlendik, stres atıp gevşedik ama hâlâ yorgunuz. Yeteri kadar uyuyup dinleniyor, işi gücü hafifletiyoruz ama yorgunluğumuz bir türlü geçmek bilmiyor. Peki, o zaman sorun ne? Neden yorgunuz? Bu işi nasıl çözeceğiz?
Beslenme-sağlık ilişkisinde ‘yetersiz beslenme’ sorunu en öncelikli konulardan biri. Son günlerde sık konuşulan ‘gizli beslenme eksikliği’ sorununa gelince… Onun da ciddi sonuçları var ama çoğumuz halâ ne yanlış beslendiğimizin ne de gizli bir beslenme sorunu yaşadığımızın farkında değiliz
140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#TeknolojiBURSA'nın Mudanya ilçesinde skolyoz hastası bedensel engelli Yücehan Kermen (14), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'ndan 482 puan alarak, Türkiye genelinde 3 bin 700'üncü oldu. 30 ameliyat geçiren ancak her şeye rağmen engelini avantaj çevirerek, Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi'ni kazanan Kermen, "İlk önce günde ders başına 20 soru çözerek başladım. Daha sonra bunu gittikçe artırdım. O kadar fazla yüklendim ki; 600 soruya çıktım. Günlük 600 soruya çıktım. Ders başına 100 soru çözüyordum. Bu sınava çok büyük bir azimle çalıştım" dedi.
#LGS“Bir bardak suyu bile zor içiyorum!”… “Özellikle kışın hiç susuzluk hissetmiyorum!”… ”Bir bardak su içmeden günü tamamladığım oluyor!”Hayati öneme sahip olmasına rağmen pek çoğumuz, susamadıkça su içmiyoruz. Hele de kış aylarında su içmeyi neredeyse tamamen unutuyor, sağlığımıza kendi ellerimizle zarar verdiğimizin farkına bile varmıyoruz!
#Az Su İçmekGenelkurmay Başkanlığı, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner'in ses kaydında bahsi geçen personelin 27 Aralık 2010 tarihinde Adıyaman İl Jandarma Komutanlığında meydana gelen ve dost ateşi sonucunda şehit olan Jandarma Komando Er Cüneyt Kızılarslan olduğunu bildirdi.
Çoğu zaman zayıflamanın bedeli olarak karşımıza çıkan çatlaklar ve vücuttaki sarkmalar, gevşemeler hamilelik süreci yaşayan kadınların da doğum sonrasında mücadele ettiği en önemli estetik sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Ama neyse ki, çözüm yolları da oldukça etkili...