Dilimize Farsçadan geçmiş olan karnabahar kelimesi, Osmanlı döneminde keremb-i bahar şeklinde kullanılıyordu. Farsçada keremb, lahana anlamına gelir. Bu sebze görünüş olarak lahanaya benzediği için bu isim verilmiştir. Kelimenin karnıbahar mı yoksa karnabahar şeklinde mi yazıldığı ise birçok okur tarafından merak ediliyor. Karnabahar nasıl yazılır? Karnabahar kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Karnabahar Nasıl Yazılır?Karnabahar, Arizona, fremont ve baldo başta olmak üzere birçok çeşidi bulunan, kızartması ve haşlaması yapılan otsu bir bitkidir. Bu kelime sıklıkla hatalı telaffuz edildiği için birçok kişi tarafından yanlış yazılmaktadır. Karnabahar sözcüğünün ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı da birçok okur tarafından merak ediliyor. TDK’ya göre Karnabahar nasıl yazılır? Karnabahar kelimesinin doğru yazımını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Nasıl YazılırÖz Türkçe bir sözcük olan sarımsak kelimesi, İslamiyet öncesi Türk toplumlarından bu yana kullanılmaktadır. Eski kaynaklarda ''sarmusak'' şeklinde geçen bu kelime, 17. yüzyıldan sonra sarımsak şeklinde kullanılmaya başlanmıştır. Dil uzmanlarının bazılarına göre ise kelime ''sar'' fiilinden türetilmiştir. Bu kelime başta Kırgızca ve Türkmence olmak üzere birçok dilde de aynı anlamda kullanılır. Sarımsak nasıl yazılır? Sarımsak kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Sarımsak Nasıl Yazılır?Birçok sebze ve meyve ismi, dilimize Yunanca, Latince ve İtalyanca gibi Avrupa dillerinden geçmiştir. O kelimelerden biri olan maydanoz, Yunanca kökenlidir ve 17. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Bilimsel adı petroselinum crispum olan maydanoz, orijinal dilinde ise Makedonysi şeklinde yazılır. Makedonysi ise Makedonya'ya özgü sebze anlamına gelir. TDK’ya göre maydanoz nasıl yazılır?
#Nasıl Yazılır