Tapas barları, şık restoranları ve kıpır kıpır kafeleriyle Madrid, her mevsimde ışıklar içinde yaşayan bir başkent. Kendilerine 'Madrilenos' diyen şehir sakinlerinin yemek kültürü ise harika... Erken saatlerde yaptıkları hafif bir kahvaltıyla güne başlıyorlar, akşamüstü de 'tapas' ile keyiflerine keyif katıyorlar. Bir haftamı Madrid'e ayırdım ve sizin için en güzel lezzet mekânlarını dolaştım. İşte Madrid lezzet rehberi...
#MadridDünyanın en önemli tasarımcısı Karl Lagerfeld’in Birman cinsi kedisi Choupette’in ihtişamlı hayatı göz kamaştırıcı. Top modellerle arkadaşlık eden, özel jetlerden inmeyen 3 yaşındaki Choupette, son olarak Gisele Bündchen’le birlikte Vogue dergisinin Brezilya edisyonunun kapağını süsledi. İşte dünyanın en lüks içinde yaşayan kedisiyle ilgili bilmeniz gereken 10 şey...
"Rakının yanında en iyi keyifli bir sohbet gider" dense de, içki ve balık masasının vazgeçilmezi asıl mezelerdir. Anadolu topraklarında Ermeni, Rum ve Türk mutfaklarından etkilenerek zenginleşmiş, çeşitlenmiştir. İyisini buldu mu, insan ana yemekten bile vazgeçip, sadece mezeyle doyabilir.
Beni çok etkileyen bir projeyi anlatacağım bu hafta. Köşebaşı markasıyla tanıdığımız Akkomarka Restoran Topluluğu ve Akkol Catering Grubu ‘Gıda Atık Döngüsü’ projesiyle bir tesis kurdu ve gıda atıklarını burada gübre ve mamaya dönüştürerek ücretsiz dağıtıyor. Ancak daha çok atığa ihtiyaç var. Bize ne düşüyor? Gittiğimiz her restoranı bu hareketten haberdar ederek iyilik çemberini genişletmek... Haydi, atığınızla doğaya fayda sağlamak için siz de dahil olun.
#Ebru ErkeAfrika’nın doğusunda, Tanzanya’ya bağlı cennet gibi bir ada: Zanzibar. Tanzanya’nın adalarına büyük turizm yatırımları planlanıyor. Bu yüzden Zanzibar’ı görmek isteyenlere tavsiyem, acele etmeleri. Yunuslarla yüzmek, maymunlar ve dev kaplumbağalarla yürüyüş yapmak, tüm negatiflikleri ‘hakuna matata’ ile geride bırakmak için...
#ZanzibarYaşadıkları bölgede fark yaratan işler yapan iki genç kadından bahsetmek istiyorum bu hafta. İlki dekorasyonu ve restoranıyla otelcilik anlayışını değiştirecek nitelikteki Saklı Yaz’dan Ece Kantarcı... Diğeriyse Türkiye’nin pastacılık konusunda en iyi isimlerinden Feray Aydoğdu ve çok sevdiğim dükkânı Tonka.
#DatçaEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1En sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatKalabalığın azaldığı, güneşin en keyifli kıvamına geldiği eylül ayı hemen yanı başımızdaki Yunan adalarının da en güzel zamanlarından. Bu adaların kimi az biliniyor, kimiyse dünya çapında şöhrete sahip. Ancak hepsinin ortak yönü kendilerine özgü bir lezzet anlayışının olması. Az bilinenlerden popülerlerine adalar arası bir lezzet yolculuğu bu...
#HürriyetÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfWimbledon Tenis turnuvası için Londra’ya yüzbinlerce turist geldi. İki hafta sürecek olan turnuvanın en heyecanlı günleri yaşanıyor. Londra’yı ziyarete gelen yerli yabancı turistler sadece tenis değil unutulmaz eşi benzeri olmayan bir organizasyonun parçası olmak için Wimbledon’a uğramadan dönmüyor. Wimbledon coşkusunu yaşamanız ve ünlü yıldız sporcularla tanışmanız için maçlara biletiniz olmak zorunda değil. Coşkuya katılmak ve unutulmaz anlar yaşamak için geç kalmadınız...
#İngiltereAyvalık’ın tarihi Rum evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, butik pansiyonları, sahil restoranlarıyla tatilcilerin gönlünü fetheden Cunda Adası’na gitmek için artık yeni bir sebebiniz var: İstanbul’da 30 yıldır meyhanecilik yapan Ermeni asıllı Telemak Berberyan’ın “Boncuk” restoranı.