Karaca Adası fiyatıyla gündem oldu. 175 milyon TL'ye düşürülen adanın fiyatı, geçen ay 50 milyon TL artırılarak 225 milyon TL'ye çıktı. Karaca Adası, ABD'de yaşayan Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel yapılmak amacıyla 1980 yılında satın alınmıştı. Peki, Karaca Adası nerede?
#Karaca AdasıBu yaz tatil için pek fazla zamanınız yoksa ve ailecek birkaç gün kafa dinlemek istiyorsanız bu liste tam size göre… Uzmanlara 'İstanbul’un yoğun temposundan biraz olsun uzaklaşmak ve hem doğa hem de deniz tatili için nerelere gidilmeli?' diye sorduk. 7 şehirden, cep yakmayan ve İstanbul’a da 4-4,5 saat uzaklıktaki 8 yeri önerdiler.
#İstanbul'a Yakın Tatil YerleriMuğla’da Gökova Körfezi’ndeki 316 bin metrekarelik Karaca Adası, yaklaşık 2 yıldır internette yeni sahibini arıyor. İlk olarak 210 milyon TL’ye satışa çıkarılan, şubat ayında 175 milyon TL’ye düşürülen adanın fiyatı, geçen ay 50 milyon TL artırılarak 225 milyon TL’ye çıktı.
#AdaMarmaris'te yer alan Karaca Adası bir süredir internet üzerinden satışa sunulmuştur. Adanın sahibi olan iş adamı, yıllardır vergilerini ödemesine rağmen adanın gelişimine hiçbir katkı sağlamamıştır. Çıkan haberlerden sonra pek çok kişi ada hakkında araştırmalar yapmaya başlamıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
MARMARİS’te eylül ayında 210 milyon liradan satışa çıkarılan 381 bin metrekare büyüklükteki Karaca Adası’nın satış ilanı 145 milyon TL olarak güncellendi. Fiyatında 65 milyon lira indirim yapılan, üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare arasında 3 müstakil ev bulunan Karaca Adası’na günübirlik turizm tesisi ve marina yapılabilecek.
#Sahibinden Satılık AdaMarmaris’teki Karaca Adası 210 milyon TL, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Çiçek Adası ise 115 milyon TL bedelle internetten verilen ilanlarla satışa çıkarıldı. Üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare arasında değişen 3 müstakil ev bulunan Karaca Adası’na günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina yapılabilecek.
#EgeHÜRRİYET ailesi olarak artık geleneksel hale getirdiğimiz ‘Hürriyet ile keşfet’ (#hurriyetilekesfet) programları sonunda sınırı da aştı... KKTC’ye ya da namı diğer ‘yavru vatan’a sürekli geliriz ancak bu defa yarım asırlık Kıbrıs sorunu için değil, doğasını, tarihini keşfetmek için adım attık.
#Yalçın BayerMarmaris’i bu kez hem koy koy, hem de köy köy dolaştım. Gördüm ki ilçenin köyleri de koyları kadar güzel. Aslında temmuz ve ağustosta güneye inmemeye çalışırım. Buğulu sıcağı insanı canından bezdirir. Hep gölgelere, klimalı odalara sığınmak zorunda kalırsınız. Güneş battıktan sonra bile sıcak çekip gitmez. Sahildeki bir şezlonga uzanıp, gökyüzündeki yıldızlara bakarak hayal kurmanıza izin vermez. Yani, bu iki ayın sıcağı, Marmaris’te oldukça insafsızdır. Ama yine de gittim...