Giresun ve Gümüşhane'de, 1867 yılında tespit edilerek Türkiye endemik bitki türü literatürüne giren ve 150 yıl aradan sonra 3 yıl önce Giresun'da yeniden görülen 'kandamlası' bitkisi bu yıl da kendini gösterdi. Endemik bitki türünü doğadan izinsiz koparmanın cezasının ise 75 bin TL olduğu açıklandı.
#Kandamlası ÇiçeğiTemizlik yapılırken en çok kurumuş kan lekeleri ile karşı karşıya kalındığını belirtmek doğru olacaktır. Örnek olarak; bıçak kazası neticesinde parmakta oluşan kesikler, burun kanaması ya da çocukların düşmeleri ile bir yerinin kanaması gibi pek çok durum kurumuş kan lekelerinin olmasına neden olabilir. İşte halıda, yatakta ve koltukta yer alan kumaş lekelerinden kurtulmak için uygulayabileceğiniz yöntemleri hazırladık.
#Halıdaki Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?GİRESUN ve Gümüşhane'de, 1867 yılında tespit edilerek Türkiye endemik bitki türü literatürüne giren ve 150 yıl aradan sonra 2 yıl önce Giresun'da yeniden görülen 'kandamlası' bitkisi için koruma eylem planı uygulanıyor. Kandamlası bitkisinin araziden alınan kök örnekleri, dikildiği özel sahada yetiştirilmeye başlandı. Bitkinin doğal yaşam alanında korunması için yöre halkı da bilgilendiriliyor.
#HaberGiresun ve Gümüşhane’de 1867 yılında tespit edilerek Türkiye endemik türü literatüre giren 'kandamlası' bitkisi, 150 yıl aradan sonra geçen yıl mayıs ayında Giresun’da yeniden görüldü. Zehirli kimyasal alkaloid içerdiği için dünyada tıbbi aromatik bitkiler listesinde yer alan bitki için koruma eylem planı hazırlandı.
#GiresunGİRESUN'un Şebinkarahisar ilçesi ile Gümüşhane kırsalında, 1867 yılında Rus doğa bilimcisi ve tarihçi Pyotr Aleksandroviç Çihaçov tarafından tespit edilen ve Türkiye endemik bitki türü olarak literatüre giren 'Kandamlası-Adonis Aestivalis' bitkisi, o tarihten sonra kayda alınamadı.
#Giresun