Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (KGK), konkordato denetimlerinin sadece "kamu yararını ilgilendiren kuruluşlar (KAYİK)" dahil bağımsız denetim yetkisine sahip denetim kuruluşları tarafından yürütülmesini kararlaştırdı.
#KonkordatoVAN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI (SMMMO) BAŞKANI İBRAHİM ŞAHİN, TÜRMOB YÖNETİMİ VE ODALAR OLARAK SORUNLARI DİYALOGLA ÇÖZMEYE BÜYÜK ÖNEM VERDİKLERİNİ BELİRTEREK, “BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRADA SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNDE İLK TERCİHİMİZ DİYALOG VE UZLAŞMA OLACAKTIR” DEDİ.
Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Teklife göre, ortaklık başvurusu yapıldıktan sonra kooperatif yönetim kurulu, başvuruyu bir ay içinde sonuçlandıracak ve başvuru sahibine bildirecek. Yönetim kurulu yıllık faaliyet raporu, gelir gider farkı hesapları, bilanço ve denetçi raporları, ortaklar tarafından elektronik ortamda da incelenebilecek. Genel kurul toplantısı, ana sözleşmede hüküm bulunması şartıyla elektronik ortamda da yapılabilecek. Kooperatiflerin yönetim kurulu üyeleri ve yedekleri, seçilmelerini takiben en geç 9 ay içinde kooperatifçilik eğitim programını tamamlayacak. Ayrıca, bakanlıkça bazı kıstaslar dikkate alınarak belirlenen kooperatif ve üst kuruluşları dış denetime tabi olacak
#Kooperatifİmdar Ersoy, Askeri Fabrikalar Müdürlüğü'ne atanmasının ardından kariyeri ve biyografisi ile araştırılmaya başlandı. Almanya'da dünyaya gelen ve ardından Türkiye'de eğitimine devam eden İmdat Ersoy, kamuda müfettiş yardımcısı olarak görev almıştır. Peki, Ticaret Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan İmdat Ersoy kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, İmdat Ersoy hakkında bazı bilgiler
#İmdat ErsoyHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yönelik borçlarla ilgili olarak adım atılacağı mesajını verdi. Albayrak, “Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” dedi.
#Hazine Ve Maliye Bakanı Berat AlbayrakCumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Plana göre, 2023 yılında gayri safi yurt içi hasılanın 1 trilyon 80 milyar dolara, kişi başına gelirin 12 bin 484 dolara yükseltilmesi, ihracatın 226,6 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. İşsizlik oranının yüzde 9,9'a düşürülmesi, enflasyon oranlarının kalıcı bir biçimde düşük ve tek haneli rakamlara indirilmesi hedeflenen plana göre, söz konusu dönemde 4,3 milyon ilave istihdam yaratılacak. Planın vizyonu "Daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye" olarak belirlendi.
#On Birinci Kalkınma PlanıHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Nihai amacımız, enflasyonu kalıcı olarak düşürmektir. Enflasyonla mücadelede para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruşu korurken aynı zamanda yapısal sorunlara da çözüm üreteceğiz” diye konuştu. Albayrak, "Yeni bir vergi veri analiz merkezi kuruyoruz. Mükelleflerin uyum düzeyinin artırılması, uyumsuz mükelleflerin uyumlu mükellefler aleyhine oluşturacağı haksız rekabetin önlenmesi, kayıtlı ekonominin teşvik edilmesi amacıyla yeni bir vergi veri ve risk analiz merkezi kuruyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulacak bu merkezde; farklı veri kaynaklarından elde edilen bilgilerle, faaliyet grupları ve sektörler itibarıyla mükellefler analiz edilecek, yapılacak mukayeseler suretiyle vergilemede muhtemel risk alanları tespit edilecektir. Defter beyan sistemini uygulamaya geçirdik” dedi.
#Berat AlbayrakElektrik, su, telefon, internet gibi abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan borçların icra takibinin elektronik ortamdan yapılmasını öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 1 Ocak 2019'dan itibaren ticari davalarda arabuluculuk şartı aranacak. Merkezi Takip Sistemi'ne yönelik düzenlemeler, 1 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girecek.
#Meclis