Ağız tadıyla güne başlamak çok önemli tabii. Hem psikolojik hem midesel doyum var işin içinde. Kendimizi iyi hissetmek için günün ilk saatlerinde ağzımıza attığımız ilk lokmalar gerçekten çok önemli. Çünkü beynimizi de midemizi de doyurmamız gereken bir öğün kahvaltı. Kokusuyla da lezzetiyle doyacağımız bir şeyler yemeliyiz ki keyfimiz yerine gelsin. Kısaca "Kahvaltı candır".
#KahvaltıFransa’dan dünyaya yayılan krep, bugün birçok ülkenin favori lezzetlerinin başında geliyor. Bu muhteşem lezzet ülkemizde de tatlısıyla tuzlusuyla büyük küçük herkes tarafından bayılarak tüketiliyor. Dünya üzerinde farklı isimlere sahip olan krep, Rusya’da “bilini”, Hindistan’da “dosa”, Almanya’da ise “pofferties” adı altında farklı yöntemlerle hazırlanıyor. Ülkemizin kimi bölgelerinde akıtma, kimi yörelerinde de cızlak olarak bilinen krep, nerede nasıl adlandırılırsa adlandırılsın lezzetini asla yitirmiyor.
#Krep