Emlak listeleme platformu Emlakjet, iş dünyasında kadınların daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından oluşturulan ‘Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (Women’s Empowerment Principles - WEPs) imza attı.
#EmlakjetTürkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından Kibar Holding, 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin yol göstericiliğinde, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayan çalışmalarına devam ediyor. Eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma kültürüne sahip olan topluluk, doğruluk ve güven üzerine inşa ettiği kurumsal yapısını toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı çalışmaları ile güçlendiriyor. Kibar Holding, sürdürülebilir bir geleceğin kadın ve erkeğin iş hayatına ‘eşit’ katılımıyla mümkün olacağına inanıyor.
#KadınToplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek amacıyla uzun yıllardır pek çok uygulamayı hayata geçiren Kibar Holding, kurumlardaki ücret eşitsizliğini bağımsız şekilde değerlendiren İsviçreli EQUAL-SALARY Foundation’ın (Eşit Ücret Derneği) verdiği ‘Eşit Ücret Sertifikası’nı (EQUAL-SALARY Certification) alan ilk Türk holding oldu.
#Kibar HoldingKibar Holding, kurumlardaki ücret eşitsizliğini bağımsız şekilde değerlendiren İsviçreli Equal-Salary Foundation’ın (Eşit Ücret Derneği) verdiği ‘Eşit Ücret Sertifikası’nı (Equal-Salary Certification) alan ilk holding olduğunu duyurdu.
#Equal-Salary Foundation“Yetenek ajandamızın en önemli gündemlerinden biri yeni yetenek keşfi ve istihdam kanalları oluşturmak” diyen Beymen Group CHRO’su Banu Cengiz, “Türkiye’nin önde gelen üniversiteleriyle güçlü iş birliklerimiz var. Genç yetenekleri çekirdekten yetiştireceğimiz programımız BG Young Talents’ı da bu yaklaşımla hayata geçirdik. Üniversiteden yeni mezun olmuş ya da üniversite 4. sınıfta eğitimine devam eden genç yeteneklere profesyonel hayatı deneyimleme fırsatı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
#Banu CENGİZYüzde 30 Kulübü Türkiye’nin son araştırması halka açık 517 şirketteki 3 bin 449 yönetim koltuğunun yüzde 17.9’unda kadınların oturduğunu ortaya koydu. Bu koltuklarda da aileden olmayanların oranı yüzde 7. Üyeler yeni halka arz olan şirketlerde tablonun daha kötü olduğunu belirtirken, bir de proje başlattı. Her şirketten bir lot hisse alıp genel kurulda “Neden kadın yok” diyorlar.
#Yüzde 30 KulübüQNB Finansbank, yüzde 51’ini kadınların oluşturduğu bankacılık sektöründe iddialı bir adım ile, daha eşit çalışma koşulları için harekete geçti. “Hedefimiz eşit bir dünya… QNB Finansbank cam tavanı kırıyor!” sloganı ile harekete geçen QNB Finansbank, Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Bankacılık İlkeleri ve Eylem Planı içeren “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Rehberi’’ni yayımladı.
#Sponsorlu İçerikİş dünyasında kadının güçlenmesinin ülkemizin gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, “Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde öncelikle kadınların iş dünyasında karşılaştıkları cam tavanların ortadan kaldırılması, adil bir şekilde haklara sahip olmaları ve her alanda daha güçlü bir şekilde var olmaları göz ardı edilemeyecek bir gerekliliktir” diye konuştu.
#SegerTüm şirketlerinde fırsat eşitliği kültürünü daha güçlü ve daha kalıcı bir yapıya dönüştürmek amacıyla Yıldız Holding Kadın Platformu’nu hayata geçiren Yıldız Holding, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza attı.
#Yıldız HoldingTürkiye’nin önde gelen kültür ve sanat kurumlarının dümeninde farklı disiplinlerden, hayallerden ve kariyer öykülerinden gelen yetenekli, öngörülü ve yaratıcı kadınlar var. 10 sanat kurumunun 10 yöneticisinden, onları bugün bulundukları yere taşıyan, sanatla temaslarını yöneticilik noktasına ulaştıran ‘karar anı’nın öyküsünü dinledik, tanışmak isteyecekleri kadın sanatçıları sorduk. Ortaya sanat dünyamıza yön veren isimlerin kısa portreleri çıktı.
#8 MartAksigorta, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarına bir halka daha ekleyerek Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs) sözleşmesini imzaladı.
#AksigortaFenerbahçe Kulübü, Birleşmiş Milletler’in kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmesini sağlamak adına kadınların güçlenmesini hedefleyen Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles - WEPs) imzacısı oldu.
#FenerbahçeBu hafta ‘Yeni Nesil İK’ya konuk olan May Tohum İnsan Kaynakları Müdürü Sebla Gül, şirkette iç terfi oranının yüksek olduğunu belirterek, yönetsel pozisyonların yüzde 79’unun bu şekilde tamamlandığını söyledi. Geleceğe yatırım yaptıklarını ve insana değer verdiklerini ifade eden Gül, teknik olarak da rekabetçi düzeyde bir dünya oyuncusu haline gelmelerine olanak sağlayan Ar-Ge yatırımlarının diğer firmalardan ayırıcı özellikleri olduğunu ekledi.
#BursaKurucuları M. Kemal Coşkunöz’ün ‘Bir işi yapıyorsam, en iyisi olmalıyım’ sözünün kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Coşkunöz Holding İnsan Kaynakları Direktörü Arzu Öneyman, eğitimci ve sanayici köklerinin faaliyet gösterdikleri coğrafyalara da katkı sağladığını söylüyor. Odağına insanı alan, tüm farklılıkları kucaklayan bir şirket kültürü benimsediklerini vurgulayan Öneyman, “Dört kuşağın bir arada çalıştığı ve genç popülasyonun yüksek olduğu ender kuruluşlardan biriyiz. Tüm bu farklı grupların harmoni içerisinde çalışması ve hatta birbirini daha da yukarı taşıması, kuvvetli bir iletişim ihtiyacını da beraberinde getiriyor” diyor.
#BURSAGaranti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ "Garanti BBVA, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan Türkiye’den ilk banka. Bu yıl da yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde IFC ile kadın girişimcilerin finansmanında kullanılmak üzere, Goldman Sachs’in 10 bin Kadın Programı’nın katkısıyla 6 yıl vadeli 75 milyon ABD doları tutarında sosyal bono ihraç ettik" dedi.
#Garanti BBVAGlobal Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin sadece sözde kalan tepkilerin ve bir türlü eyleme dönüşmeyen taahhütlerin yerimizde saymamıza neden olduğunu belirterek, “Bugünkü değişim hızıyla devam edilirse dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğindeki uçurumu kapatmamız için 202 yıl gerekiyor” dedi.
#BURSATürkiye’de 2018 yılı verilerine göre, kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 32.5 oldu. OECD ortalaması ise yüzde 63. Eğer Türkiye, OECD ortalamasına ulaşırsa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın 2025 yılında yaklaşık yüzde 20 oranında artması mümkün. Şirketler cinsiyet eşitliğini sağlamak için işe alımlarda kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyor, uluslararası sözleşmelere imza atıyor, babalara da izin veriyorlar.
#Kadın Çalışan