Isparta denince akla ilk gelen meşhur lezzetlerden biri de kabune pilavı oluyor. Et, nohut ve pirinçten oluşan kabune pilavı başlı başına doyurucu bir lezzet. Peki, kabune pilavı nasıl yapılır? İşte, yöresel bir yemek olan Kabune pilavının tarifi...
#Kabune NedirBayramlar, düğünler, nişanlar, hatta bebeklerin diş çıkarması gibi mutlu ve özel günler ayrıca doğumdan ölüme uzanan hayatın geçiş dönemlerinde hep sembolik yiyeceklerle donatılır sofralarımız. Seyahatlerimde bir kentin kültürünü tanımak için ritüel yemeklerini araştırır, denemeye çalışırım çünkü o sofralar, bölge ve halkı hakkında çok şey söyler. Yola çıkacak olanlarla notlarımı paylaşacağım bu hafta. Rotanızı belirlediyseniz yemeklerini de okuyup siz de peşine düşebilin diye...
#Seyahat