Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşBayramda İstanbul’u gezmek isteyenler için Hürriyet Ekler ekibi olarak adım adım Avrupa Yakası’ndaki en güzel rotaları yazdık, geçen hafta da önce Boğaz turu yapıp sonra da Anadolu Yakası’nı gezdik. Bu hafta Ege’deki balıkçı kasabalarında huzuru bulmanın, asırlık çınarların altında kitap okumanın, yemyeşil ormanlarda bisiklete binmenin, Akdeniz’de tertemiz plajlardan denize girmenin hayalini kuranları düşündük. Ve şehri terk etmeden tatile gitmiş gibi hissedebileceğimiz noktaları yazdık. Hadi gelin; Adalar’a, Beykoz’a, Rumelifeneri’ne, Anadolufeneri’ne doğru yola çıkalım.
#İstanbul’Un En Güzel Bahar RotalarıArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriBeslenmenin de farklılaşan trendleri, zaman zaman moda haline gelebilen yeni tüketim kalıpları var. Bunların kimi akılcı, faydalı ve “olması gereken” şeyler. Kimi de geçici, anlamsız, zorlama kokan “yanlış” değişimler. Bu yazıyı beslenme seçimlerindeki değişimlerden bazılarına ve “en yenileri”, “en çok beğenilenleri”ne ayırdık. Buyurun...
#Osman Müftüoğluİki haftadır sizinle kalp dostu karışımlardan, zayıflatan muffin’lere, kanserle savaşan yiyeceklerden Alzheimer’a iyi gelen tariflere kadar 15 mucize formül paylaştık. Bu hafta sıra, çok kalorili diye yemekten kaçındığımız yemeklerin Dr. Oz usulü hazırlanmış sağlıklı alternatiflerinde...
Kavurucu yaz sıcaklarında kentlerin, sahillerin kalabalığından kaçıp yükseklere tırmandığınızda bambaşka bir dünyayla karşılaşırsınız. Bol oksijenli, serin, yemyeşil tepelerde sadece meraklıların bildiği lezzet mekanları saklıdır. Sadece bu lezzetleri tatmak, manzarayı seyretmek için dağların yolunu tutmaya değer...
Çok severek yediğimiz kısır, batırık ve mercimekli köfte gibi bakliyat esaslı yemeklerimize; domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamini açısından zengin sebzeler eklememizin ve bu tür yemeklerin yanında ayran içmenin çok doğru bir beslenme şekli olduğunu biliyor muydunuz?
Kelime anlamına baktığınızda füzyonun karşısında birleşme, karışım, bir araya gelme açıklamalarını görürsünüz. Füzyon mutfağı denilince de böyle bir şey anlamak lazım: Değişik yörelerin yemek pişirme teknik ve malzemelerinin bilinçli bir şekilde aynı tabakta karışması, birleşmesi esasına dayanan, özgün, yaratıcı ve yenilikçi bir teknik bu.