Bu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonMersin denince akla gelen ilk sokak lezzeti elbette coğrafi işaret tescilli tantuni. Küçük küçük doğranmış et önden haşlanıyor, ardından toz kırmızı biber eklenip pamukyağında soteleniyor. Mersin’de bu kavurma işlemi tantuniye özel bir sac tavada yapılıyor. Lavaş veya ekmekler etlerin üzerine bastırılarak ısıtılıp sosu çektiriliyor ve etle doldurulup sarılıyor. Jürimize bu bize has tadın hakkını veren adresleri sorduk.
#LavaşMasterChef ile birlikte bazı mutfak terimleri de izleyici tarafından en az yemekler kadar ilgi görüyor. Bunlardan biri programda geçen fine burnaz (fine brunoise) kesim oldu. Fine burnaz aslında çoğumuzun kullandığı bir tür kesim tekniği. Peki, Fine burnaz (Fine brunoise) nedir, ne demek? Fine burnaz kesim nasıl yapılır? İşte, fine burnaz kesim tekniği detayları...
#Fine Burnaz