Düzce'de, bugün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu deprem Marmara depremini tetiklemez. Çünkü arada Kocaeli depreminin olduğu koca bir fayzonu var. Zaten Kocaeli depremi Marmara'ya bir gerilim yüklemişti. Düzce depreminin yüklemesi mümkün değil" dedi. Öte yandan Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, bölgede asıl tehlikenin Bolu'da kırılmamış bir fayda olduğunu söyledi.
#DüzceDüzce'de, bugün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu deprem Marmara depremini tetiklemez. Çünkü arada Kocaeli depreminin olduğu koca bir fayzonu var. Zaten Kocaeli depremi Marmara'ya bir gerilim yüklemişti. Düzce depreminin yüklemesi mümkün değil" dedi. Öte yandan Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, bölgede asıl tehlikenin Bolu'da kırılmamış bir fayda olduğunu söyledi.
#Depremİstanbul Üniversitesi'nden emekli jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, olası Marmara Depremi için 'Saat çalışıyor. Bu; gün geçtikçe daha büyük bir enerji ile karşılaşacağımız anlamına gelir" dedi. Dr. Gündoğdu, Gölcük Depremi'nin en az 7.6 büyüklüğünde olduğunu savundu.
#Dr. Oğuz Gündoğduİstanbul Üniversitesi'nden emekli jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, olası Marmara Depremi için 'Saat çalışıyor. Bu; gün geçtikçe daha büyük bir enerji ile karşılaşacağımız anlamına gelir" dedi. Dr. Gündoğdu, Gölcük Depremi'nin en az 7.6 büyüklüğünde olduğunu savundu. Dr. Gündoğdu, 'Fayın yaklaşık 90 kilometre falan olduğunu gördüler. Halbuki fayın boyu 90 kilometreden fazla. Bunu Kandilli'nin başkanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya bildirdiler. USGS (ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu) Gölcük Depremi'ni 7.8 verdi.' şeklinde konuştu.
#HaberJeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi’nde ve Muğla açıklarında meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulundu. Dr. Gündoğdu, depremlerin olası İstanbul ve İzmir depremlerinin habercisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
#İstanbulJeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi’nde ve Muğla açıklarında meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulundu. Dr. Gündoğdu, depremlerin olası İstanbul ve İzmir depremlerinin habercisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
#Depremİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Gölcük Depremi’nden bu yana geçen 21 yılda olası İstanbul Depremi için risk oranının büyüdüğünü söylediler. İki bilim insanı Silivri’de geçen yıl meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ciddi bir uyarı olduğu konusunda birleşti. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ''Artık çok daha tehlikeli ‘Tik-tak yapan bir bombanın yakınındayız. Süremiz yaklaşıyor arkadaşlar. Her geçen gün deprem olma riski artıyor'' dedi.
#İstanbul Depremiİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Gölcük Depremi’nden bu yana geçen 21 yılda olası İstanbul Depremi için risk oranının büyüdüğünü söylediler. İki bilim insanı Silivri’de geçen yıl meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ciddi bir uyarı olduğu konusunda birleşti. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ''Artık çok daha tehlikeli ‘Tik-tak yapan bir bombanın yakınındayız. Süremiz yaklaşıyor arkadaşlar. Her geçen gün deprem olma riski artıyor'' dedi.
#İstanbul2’nci derece deprem kuşağında yer alan Türkiye’de Bingöl, Van ve Manisa başta olmak üzere son 1 aydır art arda yaşanan 5 ve üzeri depremler tedirginliği arttırırken akıllarda pek çok soru var. Depremler devam edecek mi? Bu depremler büyük Marmara depremi için sinyal olabilir mi? Ve en önemlisi tüm bu depremlerden korunmak nasıl mümkün olacak? İşte konusunda öncü bilim insanlarının yorumları...
#YAZARJEOFİZİK uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul'da 28 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin geçen süre içerisinde henüz çözümlenemediğini söyledi. Dr. Gündoğdu, bu depremin 7'nin üzerinde beklediği olası Marmara Depremi'ne neden olacak fayın çok yakınında meydana geldiğini hatırlatırken, "Bu depremin 'Doğru atımlı' yerine neden ters atımlı olduğu açıklanamadı" dedi.
#Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz GündoğduJeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul’da 28 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin geçen süre içerisinde henüz çözümlenemediğini söyledi. Dr. Gündoğdu, bu depremin 7’nin üzerinde beklediği olası Marmara Depremi’ne neden olacak fayın çok yakınında meydana geldiğini hatırlatırken, “Bu depremin ‘Doğru atımlı’ yerine neden ters atımlı olduğu açıklanamadı” dedi.
#Jeofizik UzmanıJEOFİZİK uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Ayvacık’ta meydana gelen Ege ve Marmara Bölgesi’nde hissedilen depremin ardından artçı sarsıntıların devam edeceğini, bunun olası Marmara Depremi’nin öncüsü sayılamayacağını söyledi.
#Oğuz Gündoğduİstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, geçen Nisan ayında Marmara Denizi’ndeki verilerin iletildiği sistemdeki bütün ölçü değerlerinin aniden düşmesi ile kısa süreli endişe duyduklarını açıkladı. Olası deprem ile ilgili sismik, jeolojik verilerin yanı sıra elektrik alanlarındaki gelişmeler bölgedeki 50’ye yakın istasyonda sürekli gözlemlenirken, ’Depremin habercisi’ olarak nitelendirilen 1026 olgudan bazılarını tespit edenlerin bunları iletmesi istendi.
#Marmara DeniziOLASI İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin "zemin sıvılaşması" olduğunu belirten uzmanlar dolgu alanlara dikkat çekti. İstanbul'un sahil şeridinin tamamında risk olduğunu belirten Jeofizik uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, "Zemin etüdü yapılmadıysa, buna uygun yapılar yapılmadıysa ister bina, ister yol olsun son derece tehlike altında" dedi. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna ise, "Olası bir Marmara depreminde bu dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır diye düşünüyoruz. Onun için bu bölgelerin toplanma alanı olarak ilan edilmesi çok çok yanlış" diye konuştu.
#İstanbulDeprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu Marmara'da yaşanan son depremlerle ilgili "Depremlerin büyüklük ve yerlerine bakınca ben endişeden uzaklaştım. Bunlar, Marmara’daki 1-2 yıldır olan aktivitelerinin devamı niteliğinde. Çok küçük mikro depremlerin aktivitelerine bakıp da 'Deprem oluyor' diye ayağa fırlanacak bir şey değil" açıklamasında bulundu
#Oğuz Gündoğdu