1980’lerde tıp, hukuk ve diğer mühendislikler kadar değerli olan ‘tekstil mühendisliği’ yine cazip hale geliyor. Sektörün büyümesi, tekstil ürünlerinin kullanım alanlarının otomotiv, tıp, savunma sanayi gibi alanlara yayılması tekstil mühendisi ihtiyacını artırıyor.
#TekstilTÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 60 milyar dolarlık ihracat hedefinin nitelikli iş gücü olmadan yakalanamayacağını belirterek, “Hedeflere ulaşabilmek için eğitim standardı yüksek, yaratıcı mühendislere ihtiyacımız var. Alanında işsizlik sorunu olmadığı halde tekstil mühendisi yetiştirmekte ciddi sorun yaşıyoruz” dedi.
#İstanbul Teknik ÜniversitesiTürkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 60 milyar dolarlık ihracat hedefinin nitelikli iş gücü olmadan yakalanamayacağını belirterek, "Hedeflere ulaşabilmek için eğitim standardı yüksek, yaratıcı mühendislere ihtiyacımız var. Alanında işsizlik sorunu olmadığı halde tekstil mühendisi yetiştirmekte ciddi sorun yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
#Türkiye Giyim Sanayicileri DerneğiBaşbakan Tayyip Erdoğan için 12 bin dolara sipariş verilen ‘çelik gömlekler’den Türkiye’de üretim yapılabileceğini söyleyen teknik iplik üreticisi Tepar Genel Müdürü Hasan Tepe, “Özel amaçlı polietilen lifini Türkiye’de üretmeye destek verilirse, Başbakan’a 20 bin dolara takım elbise de yaparız” dedi.
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlileri, rutin bir inceleme için İş Yatırım’a gittiğinde, "engelli eleman kotası"nı doldurmadıklarını gördü, uyardı: "Çalışan sayısı, 50’yi aştığında belirli oranda engelli eleman işe almak durumundasınız. Eğer almazsanız size ceza kesmek zorundayız."
TÜRKİYE Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) üyesi 23 üreticinin katıldığı Milano’daki Micam Ayakkabı Fuarı’nda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Özipek’le karşılaşınca uzun süredir kafamı kurcalayan konuyu açtım:
TASD üyesi 23 ayakkabı üreticisi Milano’daki Micam Uluslararası Ayakkabı ve Deri Fuarı’nda vitrine çıktı. TASD Başkanı Ali Murad Kızıltaş ile AYSAD Başkanı Ender Yazıcıoğlu, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Özipek’i fuara davet edip, Ayakkabı Tasarım Fakültesi kurulması çalışmasına hız verdi. Kızıltaş, "İyi tasarımla dünyada öne çıkarız" dedi.
İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın girişimcilere en fazla kaynak dağıtılan etkinliği ‘Big Bang Start-up Challenge’da bu yıl sahneye çıkacak 20 finalist girişim belli oldu. İşte 28 Kasım’da Uniq İstanbul’da gerçekleşecek Big Bang’de finale çıkmaya hak kazanan o teknoloji girişimleri…
#Big Bang 2019Üniversiteli olmak için ikinci şans olan ek yerleştirmeye başvurular 11 Eylül’de sona erecek. 60 bin aday tercih yapıp kazandığı halde kaydını yaptırmadı, ilk yerleştirmede 71 bin kontenjana da hiç başvuru yapılmayınca 131 bin kontenjan boş kaldı.
#YazarBeymen ve Ay Marka’yı Katarlı Mayhoola’ya tamamen satan Cem Boyner’in hayali Ali Baba’nın kurucusu Jack Ma gibi perakendede teknoloji devi yaratmak. Mayhoola’dan gelecek kaynak bunun için harcanacak. Yeni lojistik merkezi ise Gebze’de sessiz sedasız açılmış. Mayhoola ise Beymenle coğrafi avantaj yaratacak. Duyumlarımıza göre Beymen’de yönetim değişmeyecek.
#Yazar2017 yılı ekim ayı Adana... Dönemin İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle’nin başkanlığı, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Zeki Kıvanç’ın ev sahipliğinde buluşan sektör temsilcileri eğitimle ilgili olumsuz gidişe dikkat çekti:
#YazarAli Koç'un Fenerbahçe'nin yeni başkanı seçilmesiyle birlikte yeni dönemde görev alacak yönetim de merak konusu oldu. Fenerbahçe'nin yeni yönetim kurulunu merak eden Fenerbahçe taraftarları iş başı yapacak olan yönetim kurulu üyelerini araştırıyor. Peki, Fenerbahçe'nin yeni yönetim kurulunda kimler var? Fenerbahçe'nin yönetiminde hangi isimler var?
#Fenerbahçe'nin Yeni Yönetim KuruluDünyada yeşil ve sürdürülebilir bir hayat için çalışmalar hız kazanırken, Türkiye’de de bir grup üniversite bunu kampuslarına taşıyor. Kampuslar, birer birer yeşilleniyor. Boğaziçi, İTÜ, Ege, Nişantaşı üniversiteleri bu dönüşümün öncüleri arasında. Atık su kullanımından sürdürülebilir enerjiye, karbon ayak izinden sulamaya kadar pek çok çalışma yapıyorlar. Gelin Türkiye’de yeşil kampusları ile dikkat çeken üniversitelere bir göz atalım.
#İstanbul Teknik ÜniversitesiTokat Reşadiyeli Mehmet Önder, İTÜ Matematik Mühendisliği’ni bitirdi, iş hayatına atıldı. Kar Grubu’nda Bilgi İşlem Müdürü oldu. 1996’da kendi şirketini kurarak ERP hizmeti vermeye başladı. Türk şirketlerine özel yazılımlar üreterek büyüdü. Şu anda 10 ülkede hizmet veren 500 müşterili, 150 çalışana sahip bir şirketin sahibi olarak bölgeye yayılıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Moda Tasarımı Programı ve New York Fashion Institute of Technology ortak programının 4'üncü yıl mezunlarının hazırladığı tasarımlardan oluşan İTÜ FASHION SHOW 2011, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Modeller tarafından sergilenen tasarımlar, katılımcılardan tam not aldı.Ünsal ÇAKİN/DHA
#Htvmagazin