MasterChef İsviçre usulü spaetzle tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Spaetzle, et yemeklerinin yanındaservisedilen bir tür Orta Avrupa yumurtalı eriştedir. Bu nedenle İsviçre makarnası oalrak da bilinir. Peki, İsviçre makarnası spaetzle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte İsviçre usulü spaetzle tarifi ve yapılışı...
#İsviçre Usulü Spaetzle TarifiÇocuklarda Türkiye’de 6’ncı sırada görülen besin alerjeninin mercimek olduğuna dikkat çeken Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Ülkemizde yapılan çalışmalarda mercimek alerjisi olan Türk çocuklarının yüzde 83’ünde başta nohut olmak üzere diğer baklagillere de alerjisi olduğu saptanmıştı. Örneğin mercimek alerjisi olan çocuklarda nohut, bezelye, yer fıstığı ve soya gibi diğer baklagiller ile de alerji görülebilmektedir” dedi.
#BeslenmeAlp Dağları’ndaki Lugano Gölü, İsviçrelilerin işlevselliği ile İtalyanların ışık saçan neşesini buluşturuyor. Kıyısındaki kasabalar kartpostal güzelliğinde. Rönesans dönemi kiliseleri, tarihi yapılardaki güzel oteller, modern villalar, birkaç pırıltılı kumarhane, iyi düzenlenmiş ve palmiyelerle süslenmiş parklar dikkat çekici. Bu nedenle İsviçre Rivierası olarak biliniyor. Andrew Ferren / The New York Times / Hürriyet işbirliğiyle
#Lugano23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKTürkiye, mantar çeşitliliği açısından dünyanın en zengin ülkelerinden. Biz de bu çeşitliliği keşfetmek için mantar uzmanı Jilber Barutçiyan ve aşçı İdil Tatari ile birlikte Belgrad Ormanı’ndayız. Sebeb-i ziyaretimiz; tam mevsimi olduğundan mantar toplamak. Jilber bulacak, İdil pişirecek, sonra da afiyetle yiyeceğiz. Kulağa hoş gelse de konu mantar olunca işler o kadar da basit olmuyormuş işte.
#MantarULUSLARARASI Slow Food Hareketi’nin Türk ve Yunan üyeleri, 25- 26 Temmuz’da, Yunanistan’ın Patmos Adası’nda buluşacak. On iki adanın kuzey bölümünde yer alan 3 bin nüfuslu Patmos; Aegean Slow Food Festival (Ege Slow Food Festivali) kapsamında, iki ülkenin "İyi, Temiz ve Adil" gıda savunucularının çeşitli etkinliklerine sahne olacak.
Bu yazıyı okuyacaksınız, zihninizin bir köşesinde sevdiğiniz bir parçayı çalmaya başlayın. Çünkü tüm bu anlatacaklarım, DJ Funky-C’nin müzikleri eşliğinde, akşamüstü kızıllığında cereyan ediyor. Dünya Sörf Şampiyonası’nı geçen yıl da izlemiştim. Ama bu sene uyanıklık yapıp gazeteci kafilesiyle gideceğime erken hareket ederek işin perde arkasına daldım
Seyahat yazarı Danielle Pergament, İtalya’nın Toscana bölgesinde enfes çikolatalar yapan küçük ama prestijli dükkanların ustaları için "gerçek dolce vitanın zanaatkarları" diyor. Esas olarak üzüm bağlarıyla tanınan bu bölgede, Pisa’dan Floransa’ya kadar küçük İtalyan kentlerinde hem yapımı hem sunuşuyla insanın ağzını sulandıran çikolatacılar var.