İki girişimci, geleneksel sektörü dijitale taşıyarak ‘anahtar teslim taşıma’ modelini hayata geçirdi. Evini, ofisini taşımak isteyenler online teklif alıyor, sonra şirket taleplere göre nakliyenin yanında eşyaları toplamadan, yeni eve yerleştirmeye, boya badanadan kilit değişimine kadar her aşamada hizmet veriyor. Kısa sürede Türkiye’de hızlı büyüyen girişim gözünü yurtdışına dikti.
#Anahtar Teslimİsmet Özmen ve Cihat Kahraman tarafından 2014 yılında kurulan VSight Remote, endüstriyel artırılmış gerçeklik ile bakım, onarım, arıza tespit gibi çalışmaları uzaktan yapıyor. Üretim hattındaki soruna erken çözüm bulunması ile firmalar ciddi tasarruf sağlıyor. Uzmanlar ile saha personelleri arasında köprü kuran girişimcilerin hedefi, endüstriyel metaverse konusunda öncü firmalardan biri olmak.
#İsmet ÖzmenOyun denildiğinde her kuşağın farklı tanımlarının olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Ancak oyun artık sadece eğlence amaçlı bir etkinlik değil, işe alımdan pazarlamaya kadar hayati öneme sahip ciddi bir iş olarak da karşımıza çıkıyor! Dünyada hızla ivme kazanan ve ‘oyunla bir işi yaptırma’ olarak tanımlanan ‘Oyunlaştırma’ tekniğini, Türkiye’de bu işin kitabını da yazan Eğitimci, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz ile konuştuk.
#BursaİTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi olarak koronavirüs salgınıyla mücadele çağrısına çıktıklarını belirterek, "#FightCOVID19 çağrımız yıl boyu devam edecek. Korona ile mücadelede fikri olan tüm girişimcileri bekliyoruz." dedi.
#TeknokentİTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, 2003'ten bu yana 350 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı gerçekleştiren İTÜ ARI Teknokent firmalarının 2018 cirosunun 614 milyon dolar, Ar-Ge ihracatının ise 51,8 milyon dolar olduğunu bildirdi.
#TeknokentGündüzleri iş yerinde mesai yapıp, akşamları bir startupla uğraşmak isteyenler artık kafelerde veya evlerde çalışmak zorunda değil. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) çatısı altındaki girişimcilik merkezi İTÜ MAGNET, ‘Akşam & Hafta Sonu’ seçeneğini sunmaya başladı. Merkezden akşam 7’den sabah 7’ye ve hafta sonu boyunca faydalanabilmek mümkün.
#GarajSanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: "Türkiye'de 2001 yılında iki teknoloji geliştirme bölgesi varken bugün 84 teknopark var ve bunların 61’i halihazırda aktif. Şimdiye kadar teknoparklarımızda 4 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirildi. 119 milyar lira satış gerçekleştirildi. 5 binin üzerinde teknopark firmamızda halihazırda 40 binin üzerinde araştırmacımız çalışıyor" açıklamasında bulundu.
#TeknoparkİTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “İki bin 500 tamamlanmış Ar-Ge projemizle kuruluşumuzdan bu yana 272 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı gerçekleştirerek ülkemize katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
#İtü Arı TeknokentTÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen Tech-InvesTR-2018 Girişim Sermayesi Destekleme Programı'nda, İTÜ ARI Teknokent destek almaya hak kazanan 10 fondan 5'ine katılarak, en fazla sayıda fona katılan kuruluş oldu.
#İTÜ ARI TeknokentTürk girişimciler kasada geçirilen süreyi azaltmak için harekete geçti. Yapay zekâ ile çalışan görüntü tanıma teknolojisine sahip olan ‘Rofoods’ta tüketiciler, özel olarak kurulan bir mikro markete giriyor. İstediklerini alıyor ve ekrana alınan gıdaların listesi geliyor. Ödeme yapıldıktan sonra alışveriş tamamlanıyor.
#GazetehaberleriWomen in Games Türkiye’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ithafen 3-4 Mart’ta İTÜ Magnet’de düzenlediği etkinlik İzmir’den Ankara’ya, Çanakkale’den Bartın’a Türkiye’nin dört bir yanından oyun endüstrisinde yer almak isteyen genç kızlara ücretsiz eğitim ve networking imkânı sağladı.
#Women In GamesWomen in Games Türkiye’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe ithafen 3-4 Mart’ta İTÜ Magnet’de düzenlediği etkinlik İzmir’den Ankara’ya, Çanakkale’den Bartın’a Türkiye’nin dört bir yanından oyun endüstrisinde yer almak isteyen genç kızlara ücretsiz eğitim ve networking imkanı sağladı.
#OyunderYapay zeka teknolojisi hakkında tüm gelişmeleri takip etmek ve Türkiye’nin bu alandaki detaylı arşivini oluşturmak amacıyla kurulan “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)”, ilk TRAI Meet-Up toplantısını İTÜ Magnet’te gerçekleştirdi. Türkiye’de bir ilk olan etkinliğe, yapay zekanın önemini konuşmak üzere 120’den fazla profesyonel katıldı. Her ayın üçüncü çarşamba günü İTÜ Magnet’te saat 18:00 – 20:00 arasında düzenlenmeye devam edecek TRAI Meet-Up toplantılarında yapay zeka tartışılmaya devam edecek.
#Yapay ZekaSosyal medyada yeşertilen fikirler, büyüyerek startup haline dönüşebiliyor. ‘Hangi Üniversite Hangi Bölüm’ adındaki girişim bunlardan biri. Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tarafından hayata geçirilen girişim, öğrencilerin deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşmalarına olanak sağlıyor.
#GazetehaberleriAnadolu Efes, İTÜ ARI Teknokent işbirliği ile İTÜ Çekirdek bünyesinde desteklediği, proje geliştiren girişimciler arasından, ön kuluçka aşamasını başarı ile bitiren üç girişimi 50’şer bin TL’lik Anadolu Efes Özel Ödülü ile ödüllendirdi. Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimler arasından seçilen Akıllı Magnet, Intenseye ve Levitate girişimleri Anadolu Efes’in finansman desteğine hak kazandı.
#Anadolu Efes Özel ÖdülüÖnce Trendyol Alibaba’ya, sonra Gram Games Zynga’ya satıldı. Geçen hafta da OpsGenie, Atlassian’ın bünyesine katıldı. Dünya devleri Türk girişimcilerinin fikirlerinin peşinde. Şimdi sıra yeni start-up’ların başarı hikayelerinde. Bu hafta yurtdışında başarı hikayesi yazma potansiyeli olan startupları bir araya getirdik.
#Girişimciİlk önce son aylardaki mülteci akını haberleriyle gündeme geldi. Daha sonra, özellikle bu hafta içerisinde, farklı bir konudan dolayı bütün sosyal medya da konuşuldu. Dünyanın her yerinden milyonlarca turistin geldiği bir kültür sanat şehri.
#Dünyanın İzi