Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, mutfakta en çok meyve ve sebze ile ekmek israfının yaşandığına dikkat çekerek, küçük önlemlerle bunun önüne geçilebileceğini belirtti. Fadıloğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde gıda israfına dikkat çekerek, israfı önlemek için yapılabilecekleri anlattı.
#Dünya Gıda GünüSağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu, dünyada açlığa bağlı ölümlerin giderek arttığını hatırlatarak, sağlıksız beslenmenin de israf, göç, ekonomik zorluklar gibi sorunların yanı sıra; sağlık hizmetlerindeki yükü artırdığına dikkat çekti, ''İsraf etmemek, bilinçli üretici ve tüketici olmak, planlı alışveriş yapmak şart'' dedi.
#İsrafın Zararları