Fransa’dan dünyaya yayılan krep, bugün birçok ülkenin favori lezzetlerinin başında geliyor. Bu muhteşem lezzet ülkemizde de tatlısıyla tuzlusuyla büyük küçük herkes tarafından bayılarak tüketiliyor. Dünya üzerinde farklı isimlere sahip olan krep, Rusya’da “bilini”, Hindistan’da “dosa”, Almanya’da ise “pofferties” adı altında farklı yöntemlerle hazırlanıyor. Ülkemizin kimi bölgelerinde akıtma, kimi yörelerinde de cızlak olarak bilinen krep, nerede nasıl adlandırılırsa adlandırılsın lezzetini asla yitirmiyor.
#KrepKahvaltı masalarının en sevilen lezzetlerinden krep, son yıllarda öğlen ve akşam yemeği sofralarında da kullanılıyor. İçerisine sebze, tavuk, mantar konularak şık sunumlar, ara sıcak tabakları oluşturan kreplerle hep şık hem de doyurucu tabaklar hazırlanıyor. Peki, beğendili krem sarma nasıl yapılır?
#Krep Nasıl Yapılır