Işkın otu, faydaları ve lezzeti dolayısıyla dikkat çekiyor. Işgın otu, pazarlarda erişilebilen ve yemek yapılabilen ot türleri arasında yer almaktadır. Ekşi ve biraz da mayhoş lezzette olan ışgının kiviye yakın bir tadı vardır. Kabuğu muz gibi soyulduktan sonra genelde tuza batırılıp çiğ olarak yenir. Peki, ışkın otu nedir, neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte, o detaylar
#Işkın OtuDağlık alanlarda yetişen ışkın otu sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor. Işgın otu olarak da bilinen ışkın salata ve yemeklerde kullanılmasının yanında alternatif tıpta da yer alıyor. Peki, ışkın otu nedir, neye iyi gelir? İşte, ışkın faydaları ve merak edilenler...
#Işgın OtuKuzugiller familyasından bir bitki türü olan uçkun otu, ışkın, ışgın gibi isimlerle de biliniyor. Kivi tadında mayhoş lezzetli sevilen bir sebze olsa da Türkiye'de halk arasında «meyve» olarak da nitelendirilerek muz ve kivi ile kıyaslanıp "Doğu'nun muzu" ya da "kivisi" olarak bilinir. Peki, uçkun nedir, nerede yetişir? İşte uçkun faydaları...
#Uçkun OtuGenellikle dağlık alanlarda yetişen ışgın otu, sağlık düzenleyici bitki olarak bilinir. Çok uzun yıllardır kullanılan ışgın otu, yüksek yerlerde yetişen bitki türlerinden biridir. Işgın otu nedir, nerede yetişir, nasıl kullanılır, hangi mevsimde bulunur, ne işe yarar, kullanımı nasıl olmalıdır, zararları var mıdır sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#Işgın Otu