Erzurum'da 14 yaşındayken gittiği hastanede doğuştan rahminin olmadığını ve çocuk doğuramayacağını öğrenen Havva Erdem (33), Türkiye'de ikinci rahim nakli yapılan kişi oldu. Havva Erdem (33), hamilelik sürecinin ardından doğum yaptı. Erdem, sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi.
#AntalyaErzurum'da 14 yaşındayken gittiği hastanede doğuştan rahminin olmadığını ve çocuk doğuramayacağını öğrenen Havva Erdem (33), Türkiye'de ikinci rahim nakli yapılan kişi oldu. Havva Erdem (33), hamilelik sürecinin ardından doğum yaptı. Erdem, sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi.
#Havva ErdemDÜNYADA kadavradan ilk rahim nakli sonrası anne olan Derya Sert (33), 15 aylık bebeği Ömer Özkan'la kameralar karşısına geçti. İlk defa görüntülenen bebeği, rahim naklini gerçekleştiren adaşı Prof. Dr. Ömer Özkan kucağında taşıdı.
#Ömer ÖzkanTürkiye'nin kadavradan ikinci rahim nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılıyor. Prof. Dr. Ömer Özkan ve Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığındaki 40 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyat saat 04.30'da başladı.
#KadavraAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, 9 yıl önce dünyanın başarılı ilk rahim naklini olan Derya Sert (32) ile 4 Haziran’da dünyaya getirdiği bebeği Ömer Özkan, yoğun bakımda 3 ay süren kritik süreci atlattı. Derya Sert ile aynı odaya alınan bebeği, 15 gün sonra taburcu edilecek.
#Akdeniz Üniversitesi HastanesiAkdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından 8 Ağustos 2011'de dünyanın başarılı ilk rahim nakli yapılan Derya Sert (32) anne oldu. Kadavradan alınan rahimle hamile kalan Derya Sert, 4 Haziran günü erkek bebek dünyaya getirdi. Prof. Dr. Ömer Özkan'a teşekkür eden Sert ailesi, bebeğe doktorun adını verdi.
#AntalyaGerçekleştirdiği ilklerle tıp litaratürüne adını yazdıran ve dünyanın takip ettiği Akdeniz üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, "Emekleme dönemini yavaş yavaş bitirdik. Artık bu işin tecrübeli dönemine gelindi" dedi.
Antalya'da 8 Ağustos 2011'de 7 saat süren operasyonda dünyanın ilk rahim nakli yapılan 23 yaşındaki Derya Sert'in 6 haftalık hamileliğinde embriyonun (bebeğin) kalp atışlarının izlenmekte olduğu açıklandı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan Derya Sert'e yapılan embriyo transferinde sağlanan başarının ardından gelişmelerin sağlıklı bir şekilde ilerlediği kaydedildi. Daha önce birçok ülke doktorlarının canlı vericiden denediği fakat başarılı olamadığı rahim naklini kadavradan alarak gerçekleştiren ve dünya tıp literatürüne giren ekip, geçen 31 Mart'ta embriyo transferi işlemini başlatmış, 12 Nisan'da da Sert'in hamile olduğu kamuoyuna açıklamıştı.Erol AKKIR-ANTALYA-DHA
#HtvhaberAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan 23 yaşındaki Derya Sert'e embriyo transferinin başarılı olduğu ve hamile olduğu bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan 23 yaşındaki Derya Sert'e embriyo transferinin başarılı olduğu ve hamile olduğu bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan 21 yaşındaki Derya Sert'e embriyo transferini başlattıklarını açıkladı. Eğer embriyo nakli başarılı olursa Derya Sert bu yolla hamile kalan ilk kadın olarak da tıp literatürüne geçecek.
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, dünyada kadavradan ilk rahim nakli yapılan Derya Sert’in çoğul gebelik yaşayabileceğini belirterek, "İkiz ya da üçüz gebelik ihtimali var. Yeni yılın ilk aylarında embriyo naklini planlıyoruz" dedi.
Dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren ekipte yer alan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münire Erman Akar, “Yaklaşık 10 anne, rahmi olmayan kızlarına rahimlerini vermek için bize başvuruda bulundu” dedi.
Dünya otomobil üretiminde 60 yılı geride bırakmıştı ki Türkiye'de ilk kez 'Devrim Arabaları' üretildi, talihsizlik sonucu çalışmadı. Türkiye'nin ilk uçağı Hürkuş ise 2013'de uçabilecek. Ancak öyle bir konu var ki tüm dünya Türkiye'nin izinden geliyor. İngiltere aynı operasyonu en erken 2 yıl sonra yapabileceğini açıkladı.
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 19 üniversitenin rektör atamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, 19 rektörden 10’unu yeniden görevlerine atarken son dönemdeki organ nakilleriyle adını duyuran Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü’ne, halen bu görevi yürüten Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi yeniden atadı.
Önce çift kol, ardından rahim ve sonra da yüz nakliyle ün kazanan Prof. Dr. Ömer Özkan, yaşamını hayallerine adamış bir plastik cerrah. Yaşam öyküsünün ana istasyonları Ankara ve Antalya. Ama Tokyo, Tayvan ve Münih de önemli durakları. Hacettepe’deki cerrahi eğitimini oralardaki çalışmalarla geliştirmiş. Şimdi hedefine ulaşmanın pırıltısı hakim yüzüne.