Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, Ankaralılara miadı dolan veya kullanılmayan ilaçlarını eczanelerdeki atık ilaç kutularına atmaları çağrısında bulundu. Ercanlı, “Çöpe atılan her ilaç suya veya toprağa karışıyor. Bu durum hem sağlığımızı hem de ekosistemi tehdit ediyor” uyarısı yaptı.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUİlaçların saklama koşullarının etkin bir tedavi için ilk şart olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Aydın, özellikle çok ilaç kullanan yaşlı hastalar tarafından tercih edilen ‘saklama kapları’ konusunda uyardı. Aydın, "İlaç, ambalajında son kullanma gününe kadar etkin bir şekilde kalabilir. Orijinal ambalajından çıkardığımız anda etkinliği ve hijyeni hakkında bütün güvenilirliği bitiriyoruz. Bu son derece tehlikeli" dedi.
#İlaç Saklama KutularıÜniversite öğrencisi Dilara K., çocuğu olmayan çiftler için yumurtalarını vermek üzere düzenli olarak Kıbrıs’a gidiyor. Türkiye’de yasak olan bu uygulama için Lefkoşa’ya giden Dilara’nın 2-4 bin lira arasında değişen yumurta fiyatlarıyla ilgili “Fiziksel özelliklerim güzel bulunduğundan diğer kızlardan daha fazla ücret alıyorum” diyor.
#Gazetehaberleri2017 yılında Türkiye’de 455 bin hektarlık bir alanda pamuk yetiştirildi. Bu alanın yüzde 4’ünü ‘iyi pamuk uygulamaları’ oluşturdu. Yani dünya standartlarında daha sürdürülebilir, insancıl ve çevreci bir tarım modeli yapıldı. Peki ne işe yarar bu model? Söke’deki örnek tarlalarda lisanslı ‘iyi pamuk uygulamalarını’ inceledik.
#PamukBirden bire gelişen şuur kaybının -bayılmanın- pek çok nedeni olsa da en sık görüleni oksijen ve şeker muhtevası yeterli kanın beyne ulaşamamasıdır. İsterseniz bayılma nedenlerini ayrı bir yazıya bırakalım ve “anında müdahale” için ne yapmanız gerektiğini özetlemeye çalışalım:
#Osman Müftüoğlu