Son zamanlarda e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilen en önemli hizmetlerden birisi de icra dosyası sorgulama işlemidir. Bu işlem sayesinde internet üzerinden adınıza açılmış ya da kendi açtığınız icra davalarını kolaylıkla takip edebilirsiniz. İcra dosyası sorgulama hizmeti ise, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı (UYAP) hizmetleri içinde Devlet Kapısı’na eklendi. İcra borcu sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.
#E-DevletUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bakanlığına bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşlar tarafından bazı hizmetlerin internet üzerinden ve telefon aracılığıyla verildiğini belirterek, "Yeni tip koronavirüs Kovid-19’un yayılmasının yavaşlatılması için internet üzerinden ve telefon aracığıyla verdiğimiz hizmetlere yenilerini de ekledik. Kovid-19 salgınının etkisini azaltana kadar vatandaşların korunması için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Cahit TurhanE Devlet uygulaması, kamu dairelerinde yapılan pek çok işlemde kolaylık sağlıyor. 4A hizmet dökümü, İcra dosyası sorgulama, vergi borcu sorgulama, sicil kaydı sorgulama gibi asal randevu başvurusu da e Devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, e Devlet girişi için şifre nasıl alınır? e Devlet şifresi unutulursa ne yapılmalı?
#E Devletİcra dosyası sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce vatandaş tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. E-Devlet tarafından birçok hizmet vatandaşların kullanımına açıldı ve bunlardan biri de icra dosyası sorgulama oldu. Peki, e-Devlet icra dosyası sorgulama nasıl yapılır?
#İcra Dosyası SorgulamaParsel sorgulama ve merak ettiğiniz parsel bilgilerini elde etmek için online olarak kullanabileceğiniz bir takım resmi hizmetler söz konusu. Bunlara erişmek için isterseniz e-devletten, isterseniz TKGM'den bu hizmet hakkında destek alabilirsiniz. Peki Parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar
#Parsel Sorgulama İşlemiTürkiye'den yaklaşık 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internete sızmasının ardından yetkililer, “ne yapılmaması gerektiğini” anlattı. Örneğin “Kimlik bilgilerini sızdıran internet sitelerine girmeyin, bilgisayarınız virüs kapabilir” denildi. Peki vatandaş ne yapmalı?
#Kimlik Bilgileri Çalındı