İç pilavlı bütün tavuk. özellikle yılbaşı sofralarında sıklıkla rastlanılan tariflerden biri. Baharatlarla lezzeti katlanan iç pilav, nar gibi kızaran bütün tavukla buluşuyor, ortaya çıkan görüntü önce gözleri, ardından mideleri doyuruyor. Peki, ,ç pilavlı bütün tavuk nasıl yapılır? İşte, adım adım iç pilavlı bütün tavuk tarifi
#İç Pilavlı Bütün TavukBeyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Ergün, Türkiye'de kişi başı yıllık ortalama hindi eti tüketiminin 600 gram olduğunu belirterek, "Özellikle yılın son haftasında yılbaşı spesiyali hindiye talep artıyor. Yılbaşı haftasında hindi eti üretimi, toplam üretimin yaklaşık yüzde 15'ini içeriyor" dedi.
#HindiYılbaşına 2 haftadan az zaman kaldı ve yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler işini kolaylaştırmak ve yemeğini daha lezzetli hale getirmek için püf noktalarını ve ipuçlarını öğrenmeye çalışıyor. Peki iş hindiyi pişirmekle bitiyor mu? Tabii ki hayır! Çünkü yılbaşı hindisi yanında ‘gravy’ adı verilen et suyu sosu olmadan eksik kalır. Peki yılbaşı hindisi için gravy sosu nasıl yapılır? İşte ihtiyacınız olan tüm püf noktalarıyla birlikte nefis bir tarif.
#Yılbaşı HindisiYılbaşına sayılı günler kala, yılbaşı menüsü hazırlıkları da başladı. Birçok kişi yılbaşında sofraya yılbaşı hindisi koymak istiyor. Özellikle iç pilavlı hindi dolmasının nasıl yapıldığını herkes merak ediyor. Peki yılbaşı için hindi dolması nasıl yapılır? Hindi dolması yaparken hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte iç pilavlı hindi dolmasının yapılışı ve püf noktaları.
#Yılbaşı HindisiYeni yıl sofralarının vazgeçilmezi yılbaşı hindisinin tarifi için sorgulamalar başladı. Anavatanı Amerika olan ve Türkiye'de genellikle yılbaşında tüketilen hindinin çeşitli tarifleri bulunsa da hindi dolması geleneği bu yıl da devam ediyor. Peki yılbaşı hindisi nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte iç pilavlı hindi dolması tarifi!
#Yılbaşı HindisiKasaplar yaptığı yemeğin lezzetini önemseyenler için çok önemli bir adres. İstanbul’un en ünlü et lokantaları da malzemelerini en iyi kasaplardan alıyor. Kentin tanınmış kasapları, belli yörelerden özel etler getirtiyor ve sadece et satmakla yetinmiyor, danışmanlık da yapıyorlar.