Coğrafya dersleri sağolsun 'Saros körfezi' adını duymayan yoktur ama coğrafya dersi alalı çok olanlar arasında hala bu körfez Marmara’da mı yoksa Ege’de mi emin olamayanların sayısı da maalesef bir o kadar çoktur. Öncelikle hatırlatalım: Saros körfezi, Ege Denizi’nin başlangıç noktasında yer alıyor. Güneyde Gelibolu yarımadası, kuzeyde Trakya arasına yerleşmiş, Çanakkale boğazına paralel uzanan, üçgen biçiminde bir körfez burası. Ama Saros, bize göre sadece bir körfez değil aynı zamanda eşsiz bir akvaryum!
#İbrice GezisiEdirne’nin Enez ilçesi, Yunanistan sınırına yakınlığından dolayı 2004 senesine kadar yasak bölgeydi. Şimdilerde dört kilometrelik altın kumsalıyla Marmara Bölgesi’nde yazın en çok tercih edilen tatil mekanlarından biri. Sahilden baktığınızda, sınırın öteki yakası ayaklarınızın altında. Kuş uçuşu 25 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç’a (Alexandropolis) kadar geniş bir alanı görebiliyorsunuz. Yazlıklar ve antik kalıntılar ilçenin birbirinden çok farklı iki yüzünü oluşturuyor. İlki için söylenecek sözüm yok... Ben ikincisini anlatmayı tercih ettim.
Böylesine tarihi bir kentin, nitelikli otel sıkıntısı çekmesi şaşırtıcı ve üzücü. Edirne'de otel sorununun yanında, yıldız sıkıntısı da var denilebilir. En fazla iki yıldıza kadar çıkabiliyorsunuz. Oysa genelde otellerin işletmecileri ve personelleri son derece gayretli ve canayakın. Yine de Efe Hotel, Park Hotel ve yeni açılan Pera Konukevi, yer bulabilirseniz, gönül rahatlığıyla tercih edilebilecek oteller.