Bir zamanlar Çamlıhemşin’den Rusya’ya kaçak giden Hemşinliler, geri döndüklerinde birer pastacı olmuştu. Üstelik soğuk iklimlerde gördükleri ihtişamlı evleri döndüklerinde kendi memleketlerine de yaptırdı. İşte o konaklar şimdi bölgenin en değerli hazineleri arasında.
ALİ Özcan, CHP’lilerin yakından tanıdığı bir isimdir. Hani “40 yıllık CHP’li” denir ya, tam da o türden, 1975’ten beri parti üyesi. Birleşme döneminde, 1994-1995’te SHP ve CHP İstanbul İl Başkanlığı, 1999-2000’de CHP PM üyeliği yaptı. Son genel seçimlerde CHP Elazığ Milletvekili adayı oldu.
Çamlıhemşinliler geçen yüzyılın başında, Rusya, Polanya’ya gidip pastacılık, fırıncılık öğrenmiş, kazançlarıyla doğdukları topraklarda Batı mimarisiyle gözalıcı konaklar yaptırmıştı. Günümüzde bu konaklar Rize’nin ve Fırtına Vadisi’nin en önemli kültür varlıkları arasında.
Sağlık sektöründe proje koordinatörü Murat Selçuk ile yönetici asistanı eşi Eda Selçuk’un yolları 2002’de katıldıkları Boğaziçi Bilgi Topluluğu’nda (BOBİT) kesişti. Doğa yürüyüşlerinin rotası evliliğe kadar uzadı. Balayı seyahatlerinde güneş, deniz ve kum üçlüsü yerine, aşklarının başladığı doğayı tercih ettiler. 10 günlük balayı tatilini, sırtlarında 40 kiloluk çantalarla Kaçkarların 3 bin metrelik zirvelerinde gezerek geçirdiler. Murat Selçuk, 5 yıldızlı otel odası yerine sayısız yıldız altındaki çadırı, sıcak duş yerine soğuk dereleri, deniz ve kum yerine dağ gölü ve kar kulvarlarını seçme sebeplerini "Kaçkarlarda Balayı" kitabında anlattı. Tabii böyle bir balayında birbirlerini nasıl keşfettiklerini de...