Hukuk taban tavan puanları, kontenjan ve başarı sıralaması bilgileri, üniversite sınav sonuçları beklenirken adaylar tarafından araştırılıyor. Hedeflediği üniversite ve bölümde lisans ya da ön lisans eğitimini almak isteyen öğrenciler istedikleri bölümlerle ilgili ayrıntıları sorguluyor. Peki hukuk tavan puanı, kontenjanları ve başarı sıralamaları belli oldu mu? Hangi üniversitelerde hukuk bölümü var? İşte o konu hakkında ayrıntılar...
#Hukuk Taban PuanlarıÜniversite yolunda tercih maratonu başladı. Uzmanlar, popüler bölümlerde bu yıl kontenjanların azaldığına dikkat çekerek, “24 tercih hakkınızı da kullanın, açıkta kalmamak için sıralamanızın altına inin, bu yıl yerleşin” önerisinde bulundu.
#YKSYKS’de tercih maratonuna kısa bir zaman kala adaylar, tercih edebilecekleri üniversite ve bölümleri araştırmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre tercih işlemleri 27 Temmuz- 8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Özellikle Hukuk, Tıp Fakültesi, Mimarlık, Öğretmenlik, Diş Hekimliği Eczacılık gibi puanı yüksek bölümü tercih etmeye hazırlanan adaylar, başarı sınırlaması olup olmadığını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde tercih için uygulanan baraj sınırlamasını kaldırmıştı. Peki 2023 YKS Başarı sıralaması şartı hangi bölümlerde var? İşte, YKS başarı sınırlaması olan bölümler…
#YKSSıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaYKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#Puan Mı ÖnemliYüz binlerce üniversite adayı, bugünlerde kafalarında onlarca soru işaretiyle tercih yapmaya çalışıyor. Adayların bu zorlu tercih sürecini kolaylaştırmanın yolu deneyimli uzmanlara kulak vermek. İşte onlardan biri olan eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı:
#YAZARUluslararası girişimcilik bölümü son dönemlerde yaygınlaşmakta olan bir bölümdür. Uluslararası girişimcilik bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Uluslararası Girişimcilik Bölümü Nedir?Türkiye'de lise mezunu hemen her genç üniversite sınavı için hazırlık yapar. Ancak birçok öğrenci kendine uygun mesleği seçmek için akıllarında soru işaretleri ile liseyi bitirir. Akıllarında soru işaretleri bulunan kişiler okuyacakları bölüm ile ilgili cevaplar arar. Ülkemizde en yaygın olarak okunan bölümlerden bir tanesi olan muhasebe bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Muhasebe Bölümü Nedir?Son yıllarda teknolojinin gelişmesi; alışveriş alışkanlıklarının değişmesi gibi birçok durum yeni bölümlerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bunun yanında var olan bölümlerin de gelişmesini sağlayan bu bölümlerden bir tanesi de Lojistik bölümüdür. Bölümünde okumak isteyen öğrencilerin bu bölümü tanımaları için detayları derledik.
#Lojistik (Myo) Bölümü Nedir?Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve pek çok öğrenci tercih telaşında. Pek çok telefon alıyorum "Hangi mesleği seçmeliyiz? Psikoloji ya da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümlerini önerir misiniz?" diye. Yani yine son dakikacı öğrenciler ve aileler telaş içinde. ..
#Psikoloji BölümüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek sürpriz bir programda gençlerle buluştu. Erdoğan dövizde yaşanan dalgalanmaya değinerek, "Tüm bunlar Batı'nın, başta Amerika'nın, Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıdır. Şimdi son olarak döviz, faiz kur sıkıştırma operasyonları ne oldu? Ters tepti. Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar. Ödeme yapma noktasında sıkıntıya düştüler. İş ters döndü. Bunu yapamayınca da şu anda Türk Lirası prim yaparken, dolar düşmeye yöneldi" dedi.
#CumhurbaşkanıTürkiye’de felsefe, geri planda kalan derslerden biri. Ancak çocukların zekalarını kullanma becerisi kazanması, muhakeme yeteneği geliştirmesinin anahtarı, ondan geçiyor. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Bıçak, “Modern bir toplum haline gelmek istiyorsak, felsefeye önem vermeliyiz” diyor. Prof. Dr. Bıçak, öğrencilere felsefeden önce Türkçe’nin iyi öğretilmesi gerektiğini vurguluyor.
#Gazetehaberleri