htvlezizz haberleri sayfasında htvlezizz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 129 htvlezizz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tatlı krizleri hepimizi zaman zaman etkisi altına alıyor. Öyle zamanlarda birkaç dakika içinde yapılabilecek enfes tatlılar arıyorsanız sizin için çok uygun 3 tarifimiz var. 5 dakika içinde hazırlayabileceğiniz tatlılarımız çok da lezzetli. Mutlaka deneyin...
#HtvlezizzHer evde bulunabilen birkaç temel malzemeyi kullanarak yapabileceğiniz çok pratik bir tavuk yemeği tarifimiz var bugün size. Sağlığa faydaları nedeniyle bolca tüketilmesi tavsiye edilen zerdeçalın renk ve tat kattığı tavuk sote, özellikle yemek pişirmek için çok zamanı olmayanların favorisi olacak. İşte Sevin Turan’ın tarifiyle zerdeçallı tavuk sote tarifimiz…
#HtvprogramlarEvinizde çok pratik bir biçimde nefis bir patates cipsi yapıp afiyetle yemeye ne dersiniz? Özellikle çocukların çok sevdiği patates cipsine sağlıklı bir alternatif olan ev yapımı patates cipsi, lezzetiyle de çıtır çıtır kıvamıyla da marketlerden aldığınız paketli patates cipslerini kesinlikle aratmıyor. Çok beğeneceğinize eminiz, mutlaka denemelisiniz! İşte Sevin Turan’ın tarifiyle ev yapımı patates cipsimiz…
#HtvlezizzHer evde bulunan birkaç temel malzemeyle yapılabilecek enfes atıştırmalık tariflerimiz var sizin için. Aniden bastıran misafirlere çayın yanında ikram edebileceğiniz, herkesin zevkle ve afiyetle yiyeceği bu nefis ve pratik atıştırmalıkları mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte Sevde Aksu Taner’in sunumuyla sadece üç malzemeyle yapılan üç kolay tarif…
#HtvlezizzSoğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlü tutmak bizi hastalıklardan koruyor. Bağışıklık sistemini korunmanın belki de en lezzetli yolu ise sıcacık kış çorbalarından tüketmek oluyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz soğuk havalarda bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak, hastalıklardan koruyacak 4 şifa çorbasının tarifi videomuzda. İşte Sevde Aksu Taner'in sunumuyla lezzetli pratik kış çorbası tarifleri…
#HtvprogramlarKış çayları, hastalıklara karşı kış aylarında en güçlü doğal silahlar arasında yer alıyor. Grip, boğaz ağrısı, öksürük gibi kış hastalıkları karşısında çok etkili olan doğal bitki çaylarının yapılışı da oldukça pratik. İşte Sevde Aksu Taner'in tarifiyle ıhlamur, nane, portakal, ekinezya gibi bitkilerle yapabileceğiniz kış çayları.
#HtvlezizzYanında ketçabı ve mayoneziyle çıtır çıtır bir tavuğa ne dersiniz? Cevabınız 'evet' ise dışarıdan tavuk söylemekten bile kolay bir tarifimiz var sizin için. Biz göğüs eti kullandık ama baget ya da kanat gibi tavuk ürünleri de kullanabilirsiniz. Fazlasıyla basit olan bu yemek Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla dört malzemeli çıtır tavuk tarifi...
#HtvogrencieviPankek, özellikle son dönemde kahvaltıların olmazsa olmazları arasına girdi. Ancak birçok kişi özellikle unlu ve şekerli gıdalardan kaçınmak istediği için kendisini bu zevkten mahrum ediyor. Siz de aynı fikirdeyseniz, sadece muz ve yumurtayla yapılan glütensiz ve şekersiz bu tarifi sakın kaçırmayın. Fazlasıyla basit olan bu tarif Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla iki malzemeli glütensiz pankek tarifi…Tüm Lezizz videoları için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın:
#HtvlezizzYeşil zeytinin ömrü siyah zeytin kadar uzun değildir. Çizme ya da çizik zeytin elde etmek için zeytin etli kısımlarından çekirdeğe kadar bıçakla çizilir. Kırma zeytin de zeytinlerin iki taş arasında hafif bir şeklde ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılmasıyla elde edilir. Çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurutulan zeytine de bütün zeytin adı verilir. Bütün zeytinin tadı diğer yeşil zeytinlere göre buruk ve acımsıdır. Bakın yeşil zeytin nasıl yapılır? Detaylar videomuzda.
#HtvpratikbilgilerŞöyle sıcak bir ev böreğini özleyen ama ekipmanı olmadığı için diye üzülenlere güzel bir haberimiz var. Bu börek ne tepsi istiyor ne de fırın… Peyniriyle sütüyle enfes bir lezzeti olan şipşak tava böreği Öğrenci Evi’nde favorilerinizden biri olacak. Yanında çayla ya da ayranla çok iyi giden tava böreği Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
#HtvlezizzBursa'da ekmek üretimi yapan fırında doğal malzemelerle rengarenk ekmekler ortaya çıkarılıyor. Bursa'da ekmek üretimi yapan bir işletme, ekşi maya hamurdan renkli ekmek üretti. Bezelye çiçeği, zerdeçal, pancar, aspir, gül tozu gibi malzemeleri kullanarak sarı, kırmızı, mor, yeşil, turuncu renklerde yapılan ekmekler, çocuklu aileler başta olmak üzere yoğun ilgi görüyor.
#BURSAGaziantep’in meşhur kahvaltı lezzeti nohut dürüm hem çok ekonomik ve lezzetli hem de çok doyurucu. Nohut, soğan, biber ve yeşilliğin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu enfes yemek Öğrenci Evi sofralarına çok yakışacak. Sevin Turan’ın yapımıyla nohut dürüm tarifi huzurlarınızda…
#HtvlezizzGastronomi kentlerden Kayseri'de mantı, pastırma, sucuk ve çeşit çeşit hamur işlerinin yanında unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerden olan ve sığırın kuyruğundan yapılan "pöç" sofraları süslüyor. Yörede "Dananın kuyruğunu koparan" lezzet olarak bilinen ve fırınlarda güvece koyularak yaklaşık 15 saat pişirilmeye bırakılan pöçü yiyenler, unutamadıkları yemeği yeniden tatmak için Kayseri'ye geliyor. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen pöç, kışın Erciyes Dağı'na kayak için gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda pöç satılan işletmenin sahibi Ahmet Sadık Yelkanat, pöçün erkek dananın kuyruğundan yapıldığını söyledi.
#HtvlezizzSamsun'da bir restoran işletmecisi Samsun pidesi ile hamburgeri yeniden yorumlayarak ürettiği lezzete "pi burger" adını vererek marka tescili yaptırdı. Samsun'un meşhur pidesi ile hamburgeri bir arada sunmak isteyen Samsunlu restoran işletmecisi "pi burger" adıyla yeni bir lezzet üretti. Restoranında müşterilerine farklı bir ürün sunmak için yaklaşık 8 ay çeşitli denemeler yapan girişimci Ömür Ünal, lezzeti sınırları aşan Samsun pidesi ile özellikle çocuk ve gençlerin severek tükettiği hamburgeri tek üründe buluşturdu. İş yerinde "pi burger" adını verdiği yeni ürünü müşterilerine tattıran ve çok sayıda olumlu geri dönüş alan Ünal, Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak markasını tescil ettirdi. Ünal, AA muhabirine, meşhur Samsun pidesi ile dünyanın en çok tükettiği fast food ürünü hamburgeri aynı sunumda birleştirdiğini, oluşan lezzetin kendilerini de şaşırttığını anlattı. Bu lezzeti herkesin tatmasını isteyen Ünal, "İki ayrı lezzeti pidenin içinde birleştirdim. Pi burger adını verdiğimiz ve 8 çeşit olarak ürettiğimiz 'pi burger'in patentini aldım" ifadelerini kullandı.
#Pi BurgerRengarenk reçeller kahvaltı sofralarımızın tat kaynağı. Kimi zaman ekmeğin üzerine sürülen, kimi zaman kreple yenen ya da tatlı tariflerine malzeme olan reçelleri her mevsim yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz aylarında çilek, vişne, kayısı, incir, üzüm, karpuz gibi meyvelerin bollaşmasıyla mutfaklardan da tatlı tatlı kokular gelmeye başlıyor. Peki iyi bir reçel yapmak için nelere dikkat edilmeli? Reçelin rengini, lezzetini, kıvamını uzun süre koruması, şekerlenmemesi için neler yapılmalı? İşte reçel yapmak isteyenler için başlangıç seviyesinden ileri seviyeye birkaç püf noktası…
#ReçelDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#TarhanaTatlı krizleri hepimizi zaman zaman etkisi altına alıyor. Öyle zamanlarda birkaç dakika içinde yapılabilecek enfes tatlılar arıyorsanız sizin için çok uygun 3 tarifimiz var. 5 dakika içinde hazırlayabileceğiniz tatlılarımız çok da lezzetli. Mutlaka deneyin...
#HtvlezizzHer evde bulunabilen birkaç temel malzemeyi kullanarak yapabileceğiniz çok pratik bir tavuk yemeği tarifimiz var bugün size. Sağlığa faydaları nedeniyle bolca tüketilmesi tavsiye edilen zerdeçalın renk ve tat kattığı tavuk sote, özellikle yemek pişirmek için çok zamanı olmayanların favorisi olacak. İşte Sevin Turan’ın tarifiyle zerdeçallı tavuk sote tarifimiz…
#HtvprogramlarEvinizde çok pratik bir biçimde nefis bir patates cipsi yapıp afiyetle yemeye ne dersiniz? Özellikle çocukların çok sevdiği patates cipsine sağlıklı bir alternatif olan ev yapımı patates cipsi, lezzetiyle de çıtır çıtır kıvamıyla da marketlerden aldığınız paketli patates cipslerini kesinlikle aratmıyor. Çok beğeneceğinize eminiz, mutlaka denemelisiniz! İşte Sevin Turan’ın tarifiyle ev yapımı patates cipsimiz…
#HtvlezizzHer evde bulunan birkaç temel malzemeyle yapılabilecek enfes atıştırmalık tariflerimiz var sizin için. Aniden bastıran misafirlere çayın yanında ikram edebileceğiniz, herkesin zevkle ve afiyetle yiyeceği bu nefis ve pratik atıştırmalıkları mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte Sevde Aksu Taner’in sunumuyla sadece üç malzemeyle yapılan üç kolay tarif…
#HtvlezizzSoğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlü tutmak bizi hastalıklardan koruyor. Bağışıklık sistemini korunmanın belki de en lezzetli yolu ise sıcacık kış çorbalarından tüketmek oluyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz soğuk havalarda bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak, hastalıklardan koruyacak 4 şifa çorbasının tarifi videomuzda. İşte Sevde Aksu Taner'in sunumuyla lezzetli pratik kış çorbası tarifleri…
#HtvprogramlarKış çayları, hastalıklara karşı kış aylarında en güçlü doğal silahlar arasında yer alıyor. Grip, boğaz ağrısı, öksürük gibi kış hastalıkları karşısında çok etkili olan doğal bitki çaylarının yapılışı da oldukça pratik. İşte Sevde Aksu Taner'in tarifiyle ıhlamur, nane, portakal, ekinezya gibi bitkilerle yapabileceğiniz kış çayları.
#HtvlezizzYanında ketçabı ve mayoneziyle çıtır çıtır bir tavuğa ne dersiniz? Cevabınız 'evet' ise dışarıdan tavuk söylemekten bile kolay bir tarifimiz var sizin için. Biz göğüs eti kullandık ama baget ya da kanat gibi tavuk ürünleri de kullanabilirsiniz. Fazlasıyla basit olan bu yemek Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla dört malzemeli çıtır tavuk tarifi...
#HtvogrencieviPankek, özellikle son dönemde kahvaltıların olmazsa olmazları arasına girdi. Ancak birçok kişi özellikle unlu ve şekerli gıdalardan kaçınmak istediği için kendisini bu zevkten mahrum ediyor. Siz de aynı fikirdeyseniz, sadece muz ve yumurtayla yapılan glütensiz ve şekersiz bu tarifi sakın kaçırmayın. Fazlasıyla basit olan bu tarif Öğrenci Evi sofralarına da çok yakışacak. İşte Sevin Turan’ın yapımıyla iki malzemeli glütensiz pankek tarifi…Tüm Lezizz videoları için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın:
#HtvlezizzYeşil zeytinin ömrü siyah zeytin kadar uzun değildir. Çizme ya da çizik zeytin elde etmek için zeytin etli kısımlarından çekirdeğe kadar bıçakla çizilir. Kırma zeytin de zeytinlerin iki taş arasında hafif bir şeklde ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılmasıyla elde edilir. Çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurutulan zeytine de bütün zeytin adı verilir. Bütün zeytinin tadı diğer yeşil zeytinlere göre buruk ve acımsıdır. Bakın yeşil zeytin nasıl yapılır? Detaylar videomuzda.
#HtvpratikbilgilerŞöyle sıcak bir ev böreğini özleyen ama ekipmanı olmadığı için diye üzülenlere güzel bir haberimiz var. Bu börek ne tepsi istiyor ne de fırın… Peyniriyle sütüyle enfes bir lezzeti olan şipşak tava böreği Öğrenci Evi’nde favorilerinizden biri olacak. Yanında çayla ya da ayranla çok iyi giden tava böreği Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
#HtvlezizzBursa'da ekmek üretimi yapan fırında doğal malzemelerle rengarenk ekmekler ortaya çıkarılıyor. Bursa'da ekmek üretimi yapan bir işletme, ekşi maya hamurdan renkli ekmek üretti. Bezelye çiçeği, zerdeçal, pancar, aspir, gül tozu gibi malzemeleri kullanarak sarı, kırmızı, mor, yeşil, turuncu renklerde yapılan ekmekler, çocuklu aileler başta olmak üzere yoğun ilgi görüyor.
#BURSAGaziantep’in meşhur kahvaltı lezzeti nohut dürüm hem çok ekonomik ve lezzetli hem de çok doyurucu. Nohut, soğan, biber ve yeşilliğin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu enfes yemek Öğrenci Evi sofralarına çok yakışacak. Sevin Turan’ın yapımıyla nohut dürüm tarifi huzurlarınızda…
#HtvlezizzGastronomi kentlerden Kayseri'de mantı, pastırma, sucuk ve çeşit çeşit hamur işlerinin yanında unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerden olan ve sığırın kuyruğundan yapılan "pöç" sofraları süslüyor. Yörede "Dananın kuyruğunu koparan" lezzet olarak bilinen ve fırınlarda güvece koyularak yaklaşık 15 saat pişirilmeye bırakılan pöçü yiyenler, unutamadıkları yemeği yeniden tatmak için Kayseri'ye geliyor. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen pöç, kışın Erciyes Dağı'na kayak için gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda pöç satılan işletmenin sahibi Ahmet Sadık Yelkanat, pöçün erkek dananın kuyruğundan yapıldığını söyledi.
#HtvlezizzSamsun'da bir restoran işletmecisi Samsun pidesi ile hamburgeri yeniden yorumlayarak ürettiği lezzete "pi burger" adını vererek marka tescili yaptırdı. Samsun'un meşhur pidesi ile hamburgeri bir arada sunmak isteyen Samsunlu restoran işletmecisi "pi burger" adıyla yeni bir lezzet üretti. Restoranında müşterilerine farklı bir ürün sunmak için yaklaşık 8 ay çeşitli denemeler yapan girişimci Ömür Ünal, lezzeti sınırları aşan Samsun pidesi ile özellikle çocuk ve gençlerin severek tükettiği hamburgeri tek üründe buluşturdu. İş yerinde "pi burger" adını verdiği yeni ürünü müşterilerine tattıran ve çok sayıda olumlu geri dönüş alan Ünal, Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak markasını tescil ettirdi. Ünal, AA muhabirine, meşhur Samsun pidesi ile dünyanın en çok tükettiği fast food ürünü hamburgeri aynı sunumda birleştirdiğini, oluşan lezzetin kendilerini de şaşırttığını anlattı. Bu lezzeti herkesin tatmasını isteyen Ünal, "İki ayrı lezzeti pidenin içinde birleştirdim. Pi burger adını verdiğimiz ve 8 çeşit olarak ürettiğimiz 'pi burger'in patentini aldım" ifadelerini kullandı.
#Pi BurgerRengarenk reçeller kahvaltı sofralarımızın tat kaynağı. Kimi zaman ekmeğin üzerine sürülen, kimi zaman kreple yenen ya da tatlı tariflerine malzeme olan reçelleri her mevsim yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz aylarında çilek, vişne, kayısı, incir, üzüm, karpuz gibi meyvelerin bollaşmasıyla mutfaklardan da tatlı tatlı kokular gelmeye başlıyor. Peki iyi bir reçel yapmak için nelere dikkat edilmeli? Reçelin rengini, lezzetini, kıvamını uzun süre koruması, şekerlenmemesi için neler yapılmalı? İşte reçel yapmak isteyenler için başlangıç seviyesinden ileri seviyeye birkaç püf noktası…
#ReçelDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#TarhanaMangal kadar güzel şey ne var? Kömürde pişmiş et, tavuk ve sebzelerle kurulan enfes sofralar, özellikle aile ve arkadaşlarla birlikte olduğunda insan bu keyfe doyamıyor. Mangaldan daha fazla keyif almanın sırrı ise etin lezzetinden ve kıvamından geçiyor elbette. Hazır yaz sıcaklarıyla herkes kendini piknik alanlarına atmışken, mangal yapmanın inceliklerini, lokum gibi etler pişirmenin sırlarını sizin için derleyelim dedik. Mangala bu uyarılarımızı okumadan gitmeyin.
#MangalSiirt’te özel yapılan tandırlarda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Etin tandırlarda pişirilmesiyle yapılan ve yaklaşık bir asırlık tarihiyle önemli bir kültür haline gelen Siirt büryan kebabının lezzetine doyum olmuyor. Tandırda 800 derecelik ateşte, yaklaşık 2 saatte pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından tüketiliyor. Büryan kebabı ustası Murat Kayaalp, 3 metre derinliğinde ve bir metre çapında tandırda erkek olan kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan büryanın, normal zamanlarda saat 02.30’da yakılan odun ateşinde 2 saat pişirilmesiyle hazırlandığını söyledi. Kayaalp, “Yaklaşık 30 yıldır büryan sektöründeyim. 4. nesil olarak bu işi yapmaktayız. Büryan etlerimizi yaylada otlanmış 6-7 aylık kuzulardan yapmaktayız. Bu 6-7 aylık et toplamış erkek kuzular büryan lokantalarımıza getirip önce gövdeden omurga ve kaburga kısmını ayırıyoruz. Kaburga ve omurga kısımlarını bakır kazanında yakıyoruz. Daha sonra da gövdedeki eteri ise çengellere astıktan sonra gece 02.00’da tandırı yakıyoruz, 3 metre derinliğinde bir metre çapında tandırımız var. Bunu bir gün önceden kuruttuğumuz odunları atıyoruz. Odunlar köz haline geldikten sonra önce bakır kazanımıza daldırıyoruz. Daha sonra da çengelde bulunan gövde kısımlarını daldırıyoruz. Ardından da külden yapmış olduğumuz çamurla sıvıyoruz. Yaklaşık olarak 2 saat 15 dakika tandırda bekletiyoruz bu etleri. Sabah saat 05.00’da servise sunuyoruz” dedi. Büryan kebabının bir asırlık geçmişinin olduğunu kaydeden Kayaalp, “'Sabah nasıl et yenilir' diye soruyorsunuz? Büryan kebabımızın bir asırlık bir geçmişi var. 100 yıl öncesinden kervancılar vardı. Kervancılar gelip bir gün Siirt’te konaklarlardı. Konaklama sonucunda da sabaha nazaran daha gün ağarmadan yola koyulacakları vakit büryan dükkanlarına damlarlardı. Ve gelip büryanlarını yerlerdi. Gün boyu da tok tuttuğu için büryan kebabımız onları kahvaltıları yapar giderlerdi. O kültür oradan gelip bu zamana kadar devam ediyor. Şimdi sabah 05.00’da servise sunduğumuz büryan kebabında müşterilerimizin talepleri var şöyle kaşita kısmı var en sevilen tarafı büryan kebabımızın. Kaburga kısmı var bu şekil servise sunuyoruz. Büryan kebabına talep çoktur. Siirt’ten Türkiye’nin çeşitli illerine gitmiş hemşehrilerimiz var. Onlar Siirt’te geldiği zaman daha önce arkadaşlarına anlattıkları için büryan kebabını özellikle istiyorlar. Biz de Türkiye’nin her yerinden gelen vatandaşlarımıza bu büryan kebabımızı temin edip gönderiyoruz oralara ve çok da mutlu oluyorlar. Bugün Türkiye’nin en lezzetli yemekleri arasında yer bulmaktadır. Özellikle tandıra daldırdığımız etler 4’te 3’ü fire veriyor. 4’te 3’ü fire verdiği için çok lezzetli oluyor. Türkiye’nin en lezzetli yemekleri arasındadır” diye konuştu. Antalya’da yaşayan Mehmet Erden adlı müşteri, büryandaki lezzetin hiç bir yemekte olmadığını dile getirdi. Erden, “Özellikle Siirt’te büryan yemeğe geliyoruz. Büryan yememizin tek nedeni lezzetli olması, tandırda pişirilmesi, has bir lezzeti vardır. Yemekten zevk alıyoruz” şeklinde konuştu. Aydın Sezer adlı müşteri ise, “Siirt büryanı mükemmel bir büryandır. Her sabah saat 07.00 ile 08.00 arasında mutlaka kahvaltımızı yapıp öyle gidiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir’e devamlı gönderiyoruz” diye konuştu.
#SiirtErzurum İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, pekte alışılmış bir durum olmayan bir projeye imza atarak sosyal medyada bir anda gündeme oturdu. MHP’li İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un mutfakta tüm maharetinin konuşturarak İspir yemek kültürünü tanıtan bir video çekti. Çektiği video ile bir anda sosyal medyada gündeme gelen Başkan Coşkun özelikle Erzurumlular başta olmak üzere tüm bölge halkı tarafından destek gördü.Başkan Coşkun “Başkanınızın elinden yöresel yemeğimiz 'Tavada İspir döneri' başlıklı attığı videoda mutfaktaki ustalığı da gözlerden kaçmazken Ahmet Coşkun paylaştığı video ile alakalı şu açıklamayı yaptı;“Kendi bölgemizin özel lezzetlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Fırsat buldukça da mutfağa girip yüreğimizi ve sevgimizi de katarak doğal bir şekilde, Kaçkar Dağları'nın, yaylalarının havasını, suyunu, aromasını içinde barındıran lezzetlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Afiyet olsun”
#ERZURUMEdremit ilçesine bağlı Akçay Mahallesi’nde, sıcak havalarda bunalan vatandaşların serinlemek için alıp yediği dondurma ilginç bir yöntem ile müşterilere sunuluyor. Erimemesi için buzdolabında muhafaza edilmesi gerekirken kızartılarak servis edilen dondurmayı görenler büyük şaşkınlık yaşıyor.
#KızartmaBoşnak mutfağının ünlü köftesi pljeskavica İstanbul’da büyük ilgi görüyor. Boşnak mutfağının ünlü köftesi pljeskavica İstanbul’da büyük ilgi görüyor. Özel üretim eti ile benzerlerinden ayrılan pljeskavica’nın sırrı özellikle Bosna-Hersek ve Sırbistan’dan Türkiye’ye göç edenler tarafından nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor. Pljeskavica, böreği ve et ürünleriyle ünlü olan Boşnak mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Boşnak mutfağının lezzetlerinden olan çevape’den üretilen pljeskavica sofraların vazgeçilmezi oldu. Kahvaltıda da yenen çevape, 6 santimetre boyuna ve 1 buçuk santimetre enine getirilerek, zaman geçtikçe yuvarlak bir şekil verildi ve ‘pljeskavica’ adını aldı. İste kurutulmuş et, Boşnak sucuğu ve kaşar ilave edilerek farklı tatlar ile bir araya getirilen pljeskavica’nın sırrı, Balkan göçmenleri tarafından Türkiye’de nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor. Çevape’den sonra üretilen ve sevilen bir lezzet olan pljeskavica’nın zaman geçtikçe farklı lezzetlerle bir araya getirildiğini belirten Esat İlker Balota, pljeskavica’nın tamamen el yapımı bir köfte çeşidi olduğunu ancak makine yardımıyla da yapılabileceğini belirtti. Boşnak nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa’da et lokantası işleten ve yaptığı pljeskavica’lar ünlü olan Muharrem Balota, Boşnak mutfağının geleneksel köftesini diğer köftelerden ayıran en temel özelliğinin et seçimi olduğunu belirterek, "Köfte Sancak’ta, Bosna’da, Sırbistan’da 50 seneden beri devam eden bir üründür. Pljeskavica’nın harcı, köftenin hamuruyla aynıdır. Şekli gereği farklıdır. İki lezzet de ayrı ayrı sevilir" dedi.
#BayrampaşaBirkaç dakika içinde kolay ve leziz bir tavuk yemeği yapmaya ne dersiniz? Domatesiyle, biberiyle hem çok doyurucu hem de çok besleyici olan enfes tavuk sote tarifi Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda… Daha fazlası için, http://www.hurriyet.com.tr/lezizz adresini ziyaret etmeyi unutmayın.
#Lezizz